Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, vizită oficială în Republica Moldova

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova joi şi vineri, conform unui comunicat de presă.

Înaltul oficial va avea joi, 14 septembrie 2023, întâlniri bilaterale cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul Dorin Recean şi cu preşedintele Parlamentului Igor Grosu.

La sediul Guvernului Republicii Moldova, secretarul general adjunct al NATO şi prim-ministrul Republicii Moldova vor susţine declaraţii comune de presă, urmate de o scurtă serie de întrebări din partea jurnaliştilor prezenţi.

De asemenea, Mircea Geoană se va întâlni cu şeful Statului Major General al Armatei Naţionale, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc, şi cu secretarii de stat din cadrul Ministerului Apărării, Valeriu Mija şi Sergiu Plop.

În cursul serii de joi, Mircea Geoană va participa la ceremonia de deschidere a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti şi va asista la reprezentaţia piesei „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian.

Vineri, secretarul general adjunct al NATO se va întâlni cu studenţii Universităţii de Stat a Republicii Moldova, prilej cu care va ţine un discurs şi va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Mircea Geoană va participa ulterior, împreună cu reprezentanţi ai societăţii civile, experţi în politică externă, la o masă rotundă organizată de Biroul de legătură al NATO, Asociaţia pentru Politică Externă şi Institutul Aspen România.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare