Sector 2: Trei staţii GPL fără autorizaţie de securitate la incendiu; activitatea a două staţii a fost suspendată

Primarul Radu Mihaiu anunţă că trei staţii GPL din Sectorul 2 nu au autorizaţie de securitate la incendiu, iar alte două nu au analiza privind protecţia la explozii.

Totodată, a fost suspendată activitatea a două staţii care nu au autorizaţie de mediu şi au fost pornite procedurile pentru desfiinţare în cazul staţiilor care nu au autorizaţie de construire.

Într-o postare pe Facebook, edilul informează, luni, că a fost finalizat raportul privind staţiile GPL din Sectorul 2 şi că rezultatele au fost transmise către toate instituţiile relevante, care trebuie să ia măsuri.

‘Mi-ar fi plăcut să pot spune că stăm bine. Nu stăm bine. Alţii ar fi spus, poate, că e responsabilitatea altcuiva. Şi este, în mare parte. De exemplu, primăria nu poate închide staţiile care nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Sunt 3 staţii în această situaţie. Şi care, din punctul meu de vedere, prezintă potenţial risc pentru cetăţeni. Nu primăria, ci ISU poate lua măsuri. Două staţii nu au analiza privind protecţia la explozii. Din nou, primăria nu poate lua măsuri în această situaţie, ISU poate. Similar, o staţie GPL nu are autorizaţie ISCIR’, precizează Mihaiu.

El menţionează că există două staţii fără autorizaţie de mediu, cărora le-a fost suspendată activitatea şi care au fost evacuate.

‘Sunt şi staţii fără autorizaţie de construire, unele mutate succesiv de proprietari, să nu le mai dăm de urmă. Am pornit procedurile pentru desfiinţare’, afirmă primarul.

Potrivit acestuia, pe lângă măsurile punctuale, trebuie regândit şi regulamentul după care funcţionează Poliţia Locală, astfel încât controalele să se realizeze conform unui plan stabilit din timp, nu doar după accidente.

‘De câteva luni, avem o nouă conducere la Poliţia Locală, conducere cu experienţă, dorinţă şi putere de muncă. Vom face împreună un regulament de organizare şi funcţionare care să ducă şi mai mulţi agenţi în stradă şi care să se asigure că regulile sunt respectate de toată lumea. Care să se asigure că verificările se fac după un plan stabilit din timp, nu doar după accidente nefericite’, scrie Radu Mihaiu.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare