sâmbătă, iunie 25, 2022

Sector 6: Peste 13.000 de burse vor fi acordate elevilor în semestrul al doilea

Consiliul Local Sector 6 a votat, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre care aprobă acordarea a peste 13.000 de burse elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din unităţile şcolare pentru semestrul al doilea, în limita fondurilor bugetare aprobate cu această destinaţie în 2022.

Din totalul de 13.009 burse, 9.600 sunt de merit, în cuantum de 200 de lei/lună/elev/pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul susţinerii examenului de bacalaureat, a celui de certificare a calificării profesionale şi pe perioada pregătirii practice.

Pentru primii 15% dintre elevi în ordinea descrescătoare a mediilor pe fiecare nivel de clasă din fiecare unitate de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 6, bursa de merit se majorează cu 400 de lei, cuantumul total lunar/elev ajungând la 600 de lei.

Dacă procentul de 15% reprezintă un număr cu zecimale, acesta se rotunjeşte la următorul număr în ordine crescătoare, iar dacă la ultima medie din primii 15% din numărul de elevi există copii cu aceeaşi medie, se vor lua în calcul toţi elevii cu media respectivă.

Vor mai fi acordare 353 de burse de studiu de maxim 150 de lei/lună/elev pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii evaluării naţionale de către absolvenţii clasei a VIII-a, a examenului de bacalaureat, a celui de certificare a calificării profesionale şi pe perioada pregătirii practice.

Actul normativ prevede şi 3.048 de burse de ajutor social de 260 lei/lună/elev.

Nu în ultimul rând, vor mai fi acordate opt burse de ajutor social ocazional de 260 de lei/an/elev.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner