sâmbătă, decembrie 2, 2023

Sectorul 2 vrea să achiziţioneze un teren retrocedat de 4 hectare din Parcul Plumbuita

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat miercuri că vrea să iniţieze demersurile pentru achiziţionarea unui teren de 4 hectare din Parcul Plumbuita care a fost retrocedat şi declarat construibil.

Consiliul Local al Sectorul 2 a aprobat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Capitalei în vederea achiziţionării terenului respectiv.

‘Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru achiziţia, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, a terenului în suprafaţă de 41.324 mp, situat la adresa poştală Strada Plumbuita nr. 60, Sector 2, înscris în Cartea Funciară nr. 233472, cu număr cadastral 233472, Bucureşti şi transmiterea acestuia în administrarea Consiliului Local al Sectorului 2, pentru reintegrarea în Parcul Plumbuita în scopul reamenajării/modernizării spaţiilor verzi, a zonelor de joacă pentru copii şi realizarea unor amenajări specifice activităţilor cu caracter recreativ şi petrecerii timpului liber’, prevede hotărârea.

Radu Mihaiu a precizat că există o corespondenţă formală cu reprezentanţii proprietarilor, care şi-au transmis intenţia de a vinde terenul.

‘Este un teren proprietate privată. Proprietarii au acţionat Primăria Capitalei în instanţă, cerând schimbarea din spaţiu verde în construibil. Au câştigat pe fond anul trecut. Nu este definitivă această sentinţă pentru transformare în construibil, dar din punctul meu de vedere acolo nu ar trebui să fie construibil, ar trebui să fie parc, în continuare. Au existat discuţii anterioare acestei şedinţe, în care ştim că proprietarii intenţionează să vândă, adică sunt deschişi la o vânzare a acestui teren. Mi-aş dori să cumpărăm terenul acesta. Din acest punct de vedere, acum, cerem acordul Consiliului General să îl cumpărăm, dar vom avea o comisie de negociere’, a spus edilul.

El a menţionat că din comisia de negociere ar urma să facă parte reprezentanţi ai tuturor partidelor din Consiliul Local al Sectorului 2. Primarul s-a arătat încrezător că va obţine un preţ bun în vederea achiziţionării terenului.

‘Noi avem un DALI pentru Parcul Plumbuita. Ar fi extraordinar dacă am putea include şi aceste patru hectare în Parcul Plumbuita. În acest moment nu pot fi incluse, pentru că terenul este privat. Cererea către CGMB este de a cumpăra în vederea constituirii de parc, deci pentru păstrarea spaţiului verde. Primăria Generală ar deveni proprietar, iar procesul de transformare în construibil ar deveni caduc’, a mai precizat el.

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner