Pînă să-l acuzăm pe Președinte că nu a încercat o solidaritate în parlament, am remarcat faptul că singurele partide ancoră se înțeleg precum tramvaiele de la Șura Mare.
- Unul, pe roșu, vine gol din stânga și se duce spre dreapta, iar celălalt, pe galben, la fel de gol, o ia spre stânga, la doctrină mă refer.
Indiferent cine va guverna în următoarea perioadă va avea două opțiuni pentru devalizarea celor 30 miliarde de euroi pe de-a moaca de la CE: investiții sau pensii!
Dacă se orientează pe investiții, cum este de așteptat, ne trebuie specialiști în construcții, în inginerie, în agronomie ori sistemul nostru de educație a produs în 30 de ani project manageri, patroni și „sparanghelieni”.
Dacă măresc pensiile crește consumul, piața serviciilor la negru prosperă iar milionul de șomeri o să aibă sprijin în pensionari care o să le plătească ratele și utilitățile până ce lucrurile se așază .
Indiferent de decizia guvernului opoziția se va plasa în „opoziție” spre paguba și disperarea noastră, a trăitorilor.
Băsescu a fost primul președinte care involuntar, dintr-o greșeală de laborator, a reușit să combine gripa galbenă cu ciuma roșie și a ieșit USL.
- Singura progenitură a acestui mariaj a fost aducerea în politica mare a primarului de la Sibiu, Klaus Werner Iohannis.
În urma partajului el a rămas în custodia PNL și cu timpul a devenit singurul membru care a mai adus voturi în casă. Acum miniștrii lui sunt precum bunicile și mătușile a căror zi de mâine depinde de hotărârile luate de către capul familiei. Cealaltă parte s-a vitregit față de această odraslă și nu a mai încercat o cooperare. Dacă cele două partide ar fi avut lideri am fi observat acum o tendință de consens politic așa cum au mai făcut-o în 2012:
„-Respectarea legilor țării, fără excepții, fără derogări sau scuze.
-Repararea inechităților sociale.
-Viziune economică statală de lungă durată, care să ofere predictibilitate, locuri de muncă și să protejeze resursele naturale ale României.
-Depolitizarea administrației publice. Doar miniștrii și secretarii de stat vor fi numiți și sprijiniți politic.
-Toleranță zero față de corupție și clientelism. Continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare și Verificare.
-Organizarea de alegeri democratice și corecte.„
În lipsă de leadership este bine să urmăm exemplul președintelui și să ne băgăm în ședință cu noi înșine apoi să hotărâm ce vom face.
O carte:
„1001 de zile sau Noua Șeherezadă„ autor Ilf și Petrov
O Idee:
„Avem și noi o boală în țara asta, iar aceasta este alternanța la Putere. Și chiar dacă există această alternanță la Putere, nu am ajuns să învățăm faptul că ea nu trebuie să întrerupă continuitatea anumitor lucruri.„
autor Ion Iliescu (Suceava, octombrie 2005)
Acesta este un pamflet!