Senatorul care a pierdut șefia USR PLUS: Niciunul dintre candidaţi nu are susţinerea mea

ciolos barna

Senatorul de Braşov Irineu Darău a anunţat că alegerile interne din USR PLUS, derulate cu liste eronate de vot, ar fi putut fi corectate foarte simplu pe parcurs, înainte de decriptarea şi numărarea voturilor.

Trecerea la calcularea rezultatului înainte de corecturi în registrul electoral arată reflexele nedemocratice ale conducerii actuale, respectiv dispreţul pentru fundamentul democraţiei: votul liber în condiţii echitabile, mai arată el, potrivit Agerpres.

Darău a obţinut 3.300 de voturi, însemnând un procent de 10,1%, la competiţia internă, Dacian Cioloş are 15.111 (46.0%), iar Dan Barna a avut 14.404 (43.9%. El a adunat că “niciunul dintre candidaţi nu are susţinerea mea” în turul 2 al alegerilor interne.

Vreau să transmit mulţumiri pentru toţi cei care mi-au acordat încrederea lor, prin votul pe care mi l-au dat. Fiecare om în parte care a aderat la candidatura mea manifest arată că semnalul de alarmă pe care îl trag s-a auzit foarte clar. De asemenea, tot acest sprijin reprezintă o speranţă că partidul nostru încă nu a fost complet acaparat. Am primit mesajele colegilor, le-am auzit vocea şi voi continua lupta de contestare a încălcărilor repetate ale principiilor şi valorilor care ne-au adus împreună – mai ales acum, când am sprijin şi este cert că nu sunt singurul care gândeşte aşa. Iar dacă alegerile ajung în turul doi, niciunul dintre candidaţi nu are susţinerea mea. Principiile nu se negociază niciodată, nici măcar în funcţie de rezultatul electoral – din păcate fix acest lucru l-au făcut cei doi lideri, gândindu-se la şansele proprii mai mult decât la apărarea democraţiei şi integrităţii votului. În schimb, indiferent de rezultatul scrutinului, eu rămân la dispoziţia membrilor pentru a le apăra drepturile, respectiv pentru a fi notificat despre încălcarea regulilor şi principiilor. Am dovedit că pot fi un avertizor de integritate onest şi eficient şi voi continua această luptă.”, a adaugat senatorul USR PLUS.