„Nu străinii ne-au dat unirea și nu ne-o vor da. Geneza statului nostru a fost extrem de grea. Separatismul nostru politic a fost unic în istorie. A fost o contrare mare de forțe și energie pentru a înfăptui România. Unirea noastră de la 1859 a fost datorită contribuției din partea elitei de atunci. Terenul nostru a fost ocupat abuziv de catre Imperiul Rus, însă odată cu unirea s-a pus capăt la această ocupare”, spune prof. dr. Gică Manole, scrie, pe Facebook, senatorul Diana Şoşoacă, liderul SOS România.
„24 ianuarie este zi de sărbatoare, dar degeaba dacă nu îi știm semnificația. Este o lecție de istorie, care are o rezonanță extraordinară pentru vremurile pe care le trăim. Niciun dascăl nu ar trebui să intre la ore dacă nu cunoaște istoria acestui popor. Și în justiție apar aceste decizii aberante din cauza lipsei de cunoaștere, oamenii trebuie sa înțeleagă istoria poporului înainte să ia o decizie. Ne ține împreună patrimoniul etno-cultural și limba”, a spus conf. univ. dr. Alexandru Amititeloaie.
„Problema noastră este că avem legi pe care nu le mai respectă nimeni. Din păcate jandarmii și polițiștii nu mai apară poporul român. Obligația lor este să apere drepturile și libertățile cetățeanului, pe ultimul loc erau instituțiile. M-ați auzit ce se întâmplă în Parlamentul României. Nu avem justiție, mai avem o mână de magistrați care își fac treaba în România”, a declarat Diana Șoșoacă
„Statele sunt mai puternice decat popoarele. Au existat state sclavagiste prin care popoarele sunt tinute în sclavie. Statul deține cătusele și tunurile. Ei bine dacă statul are puterea exorbitantă, popoarele sunt supuse statului. Poporul are drepturi pentru că statul i le oferă prin legislații. Dreptul tine statul în frâu, iar în momentul în care nu mai avem drept, statul devine sălbatic. Suntem într-un moment în care istoria nu se mai repetă”, a transmis avocatul Aurelian Pavelescu.
„Astăzi le-am dat o lecție celor de la guvernare despre ce înseamnă să fii patriot. Nu am mai văzut de ani de zile o sărbătoare de 24 ianuarie la București. Anul trecut am jucat hora unirii chiar în Piața Unirii. Am văzut că nu de la București se dă startul patriotismului, ci de la Iași. Oraș care ar trebui să fie capitală, dar nu ar fi bine să îl mânjim cu cei care ne conduc. Dacă nu ai credință nu exiști. Suntem cu toți aici, prieteni, mai puțin prieteni, dar români. Astăzi am avut câteva scandări în Piața Unirii, dar am refuzat să intrăm în țarcuri, românii nu sunt niște oi”, a transmis senatoarea Diana Șoșoacă.