Senatorul Diana Şoşoacă: „Când o să vă treziţi că aţi fost vânduţi ca la târgul de sclavi, să vă aduceţi aminte că v-am spus non-stop să reacţionaţi, va fi prea târziu; la prezidențiale să votați tot ce vă spun americanii, stăpânii voștri, că nu are rost să vă treziți conștiința națională! Lasati- o in adormire, poate va naște cândva un monstru care să ne răzbune pe toți, când nu va mai fi pic de sânge românesc pe-aici!”

„Fluxul de gaze naturale dinspre România vor ajuta Republica Moldova, Ucraina, Ungaria și regiunea în ansamblu să-și reducă dependența excesivă de o sursă unică” – Deci, asta a fost întâlnirea lui Ciolacu cu Viktor Orban, cedarea unei părți din gazele din Marea Neagra, după ce Ungaria a pus ochii și pe o parte din Portul Constanța, pentru a avea ieșire la mare. Politică, nu glume de prost gust pesediste peneliste useriste hauriste”, scrie, pe Facebook, senatorul Diana Şoşoacă, europarlamentar, liderul SOS România.

„Dăm gazele Maiei Sandu și lui ZELENSKI, din porunca STĂPÂNULUI USA.

În acest timp ne dăm patrioți că intonăm imnul României! Care Românie? Mai avem ceva?

Sa nu uit, SE VINDE ROMSILVA!

CÂND O SA VA TREZITI CUM ATI FOST VÂNDUȚI CA LA TÂRGUL DE SCLAVI, SA VA ADUCEȚI AMINTE CĂ V-AM SPUS NONSTOP SA REACȚIONATI! VA FI PREA TARZIU!

La prezidențiale sa votați ce va spun americanii, stăpânii voștri, că nu are rost sa va treziți conștiința națională! Lasati- o in adormire, poate va naște cândva un monstru care sa ne răzbune pe toți, când nu va mai fi pic de sânge românesc pe-aici!”, scrie Diana Şoşoacă.

Pe lângă legiferarea asigurării 100% a necesarului de energie pentru Republica Moldova, România a decis să aprovizioneze cu gaze naturale și Ucraina. Potrivit Strategiei energetice, gazele din Marea Neagră sunt programate deja să ajungă în Ucraina, precum și la vecinii de peste Prut. Evident, este vorba despre partea de producție care aparține Romgaz, pentru că partea OMV va merge, cu siguranță, spre Austria”, scrie national.ro.

„Guvernul României a decis să nu se rezume doar la donațiile și sprijinul de miliarde de euro pentru Ucraina, din banii țării, împrumutați, desigur. Astfel, Executivul a plusat și a stabilit că gazele din Marea Neagră trebuie să meargă în Ucraina, pentru a o ajuta să reducă dependența de o sursă unică. Pe lângă Ucraina, de gazele românești vor mai beneficia și Republica Moldova, precum și Ungaria, potrivit Strategiei energetice a României.

”Intrarea în exploatare a surselor de gaze naturale din Marea Neagră va determina ca România să devină un exportator net de gaze naturale. Fluxul de gaze naturale dinspre România vor ajuta Republica Moldova, Ucraina, Ungaria și regiunea în ansamblu să-și reducă dependența excesivă de o sursă unică”, se precizează în documentul elaborat de Guvern. În ceea ce privește produsele petroliere brute și uraniul, intrarea în exploatare a unor noi capacități și eficientizarea producției vor contribui la scăderea importurilor și reversarea acestora. Totodată, potrivit Strategiei, România își propune reducerea dependențelor de un număr mic de actori externi și creșterea numărului de surse de aprovizionare pentru combustibili fosili. ”În situații excepționale, ca cele de asediu și urgență, sursele externe de energie pot deveni inaccesibile sau pot fi utilizate ca mijloc de presiune politică. În acest context, faptul că România va continua să exploateze și valorifice toate resursele energetice naționale de care dispune îi va oferi o marjă de manevră energetică semnificativă și o reducere a vulnerabilităților. O națiune care nu depinde de importuri energetice este mai puțin susceptibilă să intre în conflicte pentru resurse și nu este expusă la blocaje sau sancțiuni”, se arată în Strategia energetică.

Modernizarea infrastructurilor de stocare va garanta disponibilitatea resurselor energetice necesare în caz de crize sau fluctuații de piață, reducând vulnerabilitatea la perturbații externe, susține Guvernul. Astfel, prin creșterea capacității zilnice de extracție și utilizarea depozitelor de înmagazinare cu flexibilitate sporită, România va putea răspunde mai eficient la cererile pieței interne și externe. Investițiile în modernizarea și extinderea capacităților de stocare vor permite o gestionare mai agilă a resurselor energetice.

Respectarea prevederilor legale, precum cele din Legea 85/2018, asigură că România îndeplinește standardele internaționale și europene în materie de stocuri minime de securitate. ”Acest lucru va preveni orice risc de vulnerabilitate și va asigura o continuă furnizare de energie către consumatori. Prin creșterea capacităților de stocare și asigurarea unei flexibilități sporite în utilizarea acestora, România nu doar că va asigura propriile necesități energetice, dar va putea și să joace un rol mai activ pe piața regională a serviciilor tehnologice de sistem, devenind un furnizor crucial în gestionarea echilibrului între cerere și ofertă”, se mai arată în document.

Conform prognozelor până în anul 2035 cu perspectiva anului 2050, producția de gaze naturale din resursă terestră este de așteptat să scadă, menținerea unui grad redus de dependență față de importuri fiind condiționată doar de dezvoltarea rezervelor descoperite în Marea Neagră. Primele gaze naturale provenite din proiecte offshore sunt planificate a deveni disponibile în piață începând cu anul 2027. Potrivit informațiilor publicate de către operator, producția de platou va fi atinsă în decurs de un an de la începerea producției și va dura o perioadă totală de aproximativ zece ani, la aproximativ 140 de mii de barili echivalent petrol pe zi. După această perioadă, activul va intra în declin natural pentru o perioadă de încă opt ani. În ceea ce privește generarea de electricitate pe bază de gaze naturale, puterea instalată netă la începutul lui 2024 era de 2.238 MW, în creștere față de 1.988 MW în 2023, se precizează în Strategia energetică”, scrie national.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare