Senatorul Diana Şoşoacă: Este inacceptabil ca din Servicii sau justiţie să ieşi la pensie la 50 de ani cu 100-200 milioane lei şi să te angajezi iar la stat tot pe vreo o sută-două sute milioane

Președintele S.O.S. România, Diana Șoșoacă, a discutat la BZI LIVE despre decizia Curții Constituționale a României cu privire la legea care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat că este neconstituțională, scrie bzi.ro.

„Mai ţineţi minte că am zis că toate legile sunt neconstituţionale şi am fost făcută mincinoasă ordinară? Am fost sunată ulterior şi am primit scuze. Când am fost în audienţă la Marcel Ciolacu, i-am zis că trebuie să-şi dea demisia şi să nu se mai contrazică cu mine. Era normal ca să se interzică cumulul pensie – salariu pentru că sunt mulţi care ies la pensie foarte devreme şi se angajează în posturi cheie la stat. Gândiţi-vă câţi din servicii nu fac asta. Ies din instituţiile astea ale justiţiei în jur de 50 de ani la pensie cu 100 – 200 de milioane şi te mai duci la stat şi mai câştigi încă 100 – 200 de milioane. Au obligaţii faţă de tot felul de oameni care au lucrat în diverse locuri şi ai nevoie de ei în alte agenţii”, a transmis Diana Șoșoacă.

Senatorul de Iași afirmă faptul că magistrații și-au obținut drepturile prin legi date de ei. De asemenea, președintele partidului S.O.S. România consideră că nu este normal ca o persoană să aibă și pensie și salariu.

„Ne întrebăm de ce este o presiune atât de mare pe sistemul de pensii, în timp ce amărâţii au 1.000 lei pe lună pensie. Este o inechitate inacceptabilă, este un aranjament cu CCR. Judecătorii CCR sunt numiţi de Parlament pe criterii politice şi astfel vom avea astfel de decizii. A fost unanimitate de voturi, acolo este şi doamna Scântei. I-a luat locul lui Daniel Fenechiu, lui nu-i mai ies ploile. Eu am sesizat ANI cu privire la incompatibilitatea mai multor magistraţi. Nu poţi fi senator şi în funcţii de conducere în Barou. Nu am candidat, deşi am fost rugată. Nu mai am timp, dacă îţi exerciţi mandatul de parlamentar după lege nu mai ai timp de nimic. Aş fi dezamăgit pe cineva dacă mai candidam şi la Barou sau pe toată lumea. Am reproşat lui Simion şi AUR: lipsa de asumare şi responsabilitate. Aşa şi judecătorii CCR. Ei îşi asumă şi răspund pentru aceste decizii? Tu nu-l poţi condamna pentru judecata de opinie. Cine să-i judece? Ei pe ei? Aşa s-au obţinut drepturile magistraţii, ei şi le-au dat. Judecătorul se judecă pe el. Ce e asta? Ar trebui făcută o instanţă de arbitraj care să nu aibă legătură cu magistraţii. Nu e normal ca oamenii care decid soarta acestei ţări şi CCR să ajungă să răspundă la presiuni politice. Atunci să iasă toţi la 65 de ani la pensie. De ce ne trebuie atâţia bugetari? Cei mai mulţi nici nu au ce căuta acolo: 1 din 10 oameni munceşte cu adevărat în sistemul bugetar. Atunci avem nevoie de 10% din sistemul bugetar. Angajase în ultima lună 12.000 de bugetari. Firme ale statului, în afară că le listam la bursă şi le vindem nu facem nimic. Noi nu dezvoltăm ţara asta, doar plătim?”, a mai adăugat senatorul de Iași.

De asemenea, în continuarea dialogului său, Diana Șoșoacă a menționat că statul român trebuie să dea afară bugetarii care nu își exercită atribuțiile și aduși acasă românii din Diaspora care vor să muncească în țara lor.

„Dacă ţara asta nu face investiţii şi nu ajută antreprenorialul românesc, dacă nu-şi aduce înapoi jumătate forţa de muncă din care a plecat nu mai poate să existe. Ăştia de aici nu vor să muncească nici pe o mie de euro. Oamenii au plecat afară să muncească, noi avem nevoie să ne vină înapoi. Cei de aici sunt o mare parte asistaţi sociali. Aici greşesc primarii. Avem o gravă problemă. Noi ne împrumutăm în afară ca să le plătim salariile bugetarilor. Voi care vă plângeţi pentru că voi atârnaţi de bugetul de stat. Sunt 85 miliarde de euro de luat din PNRR. Ceauşescu a industrializat țara cu 12 miliarde de dolari. Nu mai este ca pe vremea aia, dar măcar foloseam 30 de miliarde de euro şi făceam ceva industrie în ţara asta ca să vină oamenii să muncească. Sunt țări care trăiesc numai din turism, dar au infrastructură. La noi e dezastru. Transilvania e brăzdată de n autostrăzi pentru că e clar că vor să o rupă de România. Când Kosovo va fi declarată independentă, Transilvania va fi ruptă din România. Dacă noi facem actul ăsta de trădare, trădăm mai multe naţiuni. Încetaţi să vă mai cereţi o independență ce nu aţi avut-o niciodată. Numai o naţiune unită poate lupta şi rezista. Nu va mai duceţi după fentă. Singuri nu veţi reuşi nimic decât să fiţi sclavi. Cu cât eşti divizat în mai multe părţi, cu atât mai uşor veţi fi ocupate. Când reuşim să unim naţiunea, atunci răzbim. Avem nevoie de pace peste tot. Trebuie reunit polul balcanic, noi trebuie să devenim o forţă. Cum să devenim o forţa când eu mă împrumut non stop şi fac tot felul de afirmaţii”, a conchis președintele S.O.S. România.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare