Senatorul Diana Şoşoacă: România, ca şi R. Moldova, va trebui să se pronunţe în problema Transnistriei; Ciolacu tremură din toate încheieturile la reuniunile internaţionale, statul român are probleme mari din cauza faptului că sferele de influență se împart și actuala conducere a țării doarme, PNL şi PSD se gândesc doar la alegeri ca să-şi păstreze privilegiile personale

Regiunea separatistă controlată de Rusia, Transnistria, ar urma să organizeze un referendum pe data de 28 februarie pentru a deveni parte din Federația Rusă. Moscova revendică teritoriul pentru că majoritatea populației ar fi rusă. Sub acest pretext se ascunde, de fapt, adevăratul motiv: rușii nu vor să renunțe la investițiile pe care le-au făcut timp de peste 30 de ani. În acest context, Diana Șoșoacă, senator de Iași, a transmis la BZI LIVE că România va trebui să ia o decizie, scrie bzi.ro.

„Gândiţi-vă că se întâmplă în Transnistria va obliga România să ia o decizie. Transnistria a decis că se va alătura Rusiei. Îşi declară anexarea la Federaţia Rusă. Pe 28 februarie va avea loc un congres în care să se stabilească anumite lucruri. Este un conflict care escaladează. Se deschide un front mult mai aproape de România. Republica Moldova va fi obligată să reacţioneze. Sunt la curent cu tot ce se întâmplă acolo. Deşi nu mai sunt mulţi români acolo, e populația rusificată (…) Republica Moldova va trebui să reacţioneze, va intra într-un conflict cu Rusia, din păcate. Transnistria îşi va declara independența şi se va alipi Rusiei. Se modifică sfera de influenţa şi graniţele. Mă pune pe gândul prietenia Putin-Viktor Orban. Nu există interviu în care să nu-l menţioneze pe Orban. Se vor reface polii de putere. Influenţa UE va scădea, influenta BRICS va creşte”, a transmis Diana Șoșoacă, la BZI LIVE.

Președintele S.O.S. România a menționat că statul român are probleme la nivel internațional din cauza faptului că sferele de influență se împart și actuala conducere a țării doarme. Senatorul de Iași a transmis că este necesară restabilirea relațiilor cu Rusia și China.

„Orban ar putea să fie un omolog al Ursulei, dar raportat la BRICS. Asta este ceea ce am observat, nu avea niciun sens să-i pronunţe numele lui Orban. Rusia a recunoscut că e China pe primul loc. Exponentul principal pronunţă în fiecare interviu un singur nume, Viktor Orban. E premier, nu preşedinte. La nivel politic nu se discută decât la nivel de omolog. Un preşedinte la nivel de premier, totuşi Orban a fost primit şi a discutat cu el ca şi cum ar fi omologul lui Putin, cum ar fi la acelaşi nivel. Avem grave probleme. Când îl ai pe Orban care îşi doreşte prin forţă anexarea Ardealului, nu prin acord, asta are legături cu Rusia, China, SUA și Bruxelles. Are patru mari poli din lume. Se duce şi este primit acolo. Îşi doreşte Ardealul și tu stat român nu creezi politică de contrabalansare a intereselor lui Orban. Viktor Orban îşi întăreşte poziţia la nivel mondial pentru sprijin la nivel regional, îşi consolidează puterea şi şi-o ridică cu marii reprezentanţi. România n-are relaţii cu Rusia, China. Cu India a semnat un acord. România nu are diplomaţie, clasă politică, oameni de stat, unicul om politic din România care a înţeles geopolitica asta am fost eu. Le-am zis să facem o comisie, să avem reprezentanţi, se schimbă situaţia şi rămânem în urmă. O să ne trezim sfâşiaţi. Nu vedeţi ce-i pasionează pe ăştia? Alegerile, să nu piardă puterea de mână. România e pierdută şi e pe mâna unei puteri care şi-a bătut joc. Nu mai avem popor, se va schimba demografia. O să avem oameni negri în loc de albi. Nu am nimic cu nimeni, dar eu dau de muncă unor străini, de ce nu dau de muncă românilor mei? Nu e normal să dai de muncă întâi alor tăi şi mai apoi celorlalți? Ei nu au multă carte, sunt modeşti, nu au pretenţii, muncesc mult, sunt ascultători, de aia sunt aduşi. Faţă de ce e la ei e un trăi mult mai bun, dar îşi iau nasul la purtare şi încep să se putoroșească. Nu-şi mai respectă contractul, trebuie trimişi acasă şi luaţi români. Nu e normal să se schimbe demografia. Nu se amestecă rasele. Nu e politică antirasiala. Şi din punct de vedere genetic e o problemă, de mentalitate, educaţiei, tradiţii. Ies neînţelegeri. Nu putem face doar colaborări culturale, economice? Ar fi foarte bine, dar s-a ajuns ca populaţia României să fie înlocuită”, a menționat senatorul de Iași.

De asemenea, în continuarea dialogului său, Diana Șoșoacă a precizat că ea a deschis canalele de negociere pentru a nu se ajunge la război.

„Paralel cu comasarea e problema Transnistriei ce atrage România în război. Eu pot să mă duc acolo şi să discut. Am deschis canalele de negociere pentru a nu ajunge în război cu nimeni. SUA şi Rusia se întâlnesc în spatele cortinei şi-şi fac interesele. Asta înseamnă politică la nivel înalt. Când l-am văzut pe Ciolacu tremurând din toate încheieturile, mireasa care-şi lua ziua bună. Mănânci un sac de sare cu un om şi tot nu-l cunoşti. Noi trebuie să mergem înainte, nu avem timp să ne împiedicăm de cancan-uri. Nu trebuie să facem greşeala pe care a făcut-o Vadim, nu a făcut-o cu intenţie. A fost singura lui posibilitate de a mai da un mesaj naţionalist unor oameni. Nu era dezvoltată chestia cu internetul, nu mai judecăm oamenii, astea au fost posibilităţile. Nu mai avea 20 de ani, era un om bolnav care a luptat cu statul. Era un geniu, nu a avut oameni care să-l susţină şi să-l ajute. Îţi trebuia bani, şi-a distrus tot ce a avut pentru lupta asta. El a murit fără bani, în datorii. Pentru a susţine mişcarea naţionalistă. Trebuie să învăţăm şi să mergem înainte. Nu dăm mizeriei, mergem înainte şi să încercăm să facem. Am fost acuzată că fac agenda politică în România. O fac, bravo mie”, a conchis Diana Șoșoacă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare