Senatorul Dunca (PSD Braşov): Ministrul Ghinea şi-a atins maximumul de incompetenţă prin PNRR

Senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, a declarat vineri, într-un comunicat de presă, că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, şi-a atins ‘maximumul de incompetenţă prin PNRR’, afirmând că acesta nu poate sau nu ştie să se ocupe de proiecte astfel încât ‘să atragă fonduri europene gratis, fără dobândă’.

‘Nu ştiu dacă este neştiinţă, nepăsare sau rea-voinţă. Cum să trimiţi pentru a patra oară Comisiei Europene PNRR-ul şi încă să existe atâtea observaţii pe marginea sa, atâtea inadvertenţe? Din păcate pentru România, Cristian Ghinea a atins nivelul maxim al incompetenţei sale prin PNRR! Spre deosebire de ţările europene, unde PNRR-urile înseamnă redresare şi dezvoltare, în ţara noastră acest program aduce doar sărăcie şi austeritate, respectiv taxe mai mari, îngheţări şi tăieri de venituri, deghizate propagandistic în reforme. Este inacceptabil ca România să se împrumute încă 15 miliarde prin PNRR pentru că ministrul Ghinea nu ştie, nu poate ori nu vrea să se ocupe de proiecte care să atragă cele 15 miliarde gratis, fără dobândă, fonduri rămase nefolosite din exerciţiul financiar european 2014-2020’, a afirmat Marius Dunca.

Senatorul PSD Braşov consideră că mare parte din banii ce vor veni prin PNRR vor ajunge la firmele de consultanţă, în timp ce agricultura românească nu va fi sprijinită ‘cu nimic’ din aceşti bani.

‘De ce PNRR-ul a fost ţinut la secret? De ce avem un program făcut de firmele de consultanţă, aceleaşi la care vor ajunge mare parte din banii din PNRR? De ce există proiecte de sute de milioane de euro alocate cu dedicaţie, direct prin PNRR, în vreme ce firmele româneşti, afectate de pandemie, nu primesc niciun sprijin prin PNRR? De altfel, este de neînţeles lipsa de implicare a Guvernului în sprijinirea reală a mediului de afaceri românesc. Antreprenorii au obosit să tot aştepte, de atâtea luni, ajutor de la autorităţi. Nimic pentru agricultură! De ce să avem legumele şi fructele noastre, când putem importa în continuare cantităţi din ce în ce mai mari?’, a adăugat preşedintele PSD Braşov, conform comunicatului menţionat.

Marius Dunca concluzionează că ‘este inadmisibil ca România să piardă miliarde de euro din cauza incompetenţei şi superficialităţii ministrului Ghinea’, motiv pentru care acesta trebuie să fie demis în urma moţiunii. AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE