Senatorul Florin Cârciumaru: PSD susține sănătatea școlarilor și preșcolarilor prin Programul legume, fructe și lapte în școli

Senator PSD, Florin Cârciumaru, preşedintele Comsiei pentru administraţie publică şi de organizare a teritoriului a susținut o declarație politică prin care a accentuat faptul că PSD susține sănătatea școlarilor și preșcolarilor prin Programul legume, fructe și lapte în școli

Vă prezentăm în continuare declarația politică a senatorului PSD, Florin Cârciumaru

”Prin Programul de guvernare 2016-2020, dar și prin acțiunile întreprinse de până acum, Guvernul social-democrat condus de Viorica Dăncilă continuă să încurajeze  consumul de fructe şi legume în şcoli, respectiv de distribuire a laptelui pentru ca nepoții și copiii noștri să se dezvolte sănătos cum întâlnim în celelalte state europene. Colegii noștri din PSD și ALDE au decis că România trebuie să participe și de acum înainte la Programul pentru școli al Uniunii Europene. Motivele au fost legate în principal de tendinţa descendentă a consumului de fructe şi legume proaspete şi de produse lactate în rândul copiilor, precum şi amploarea fenomenului de obezitate infantile.

PSD consideră că școlarii și preșcolarii afectați de acest fenomen se pot corecta prin acest program care va contribui, pe termen lung, la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase. De asemenea, prin implementarea programului în școli va crește, automat, consumul de produse locale, ceea ce va duce la o creștere economică a unităților administrativ-teritoriale.

program fructe si legume în scoliÎn acest scop, implementarea Programului pentru şcoli este preconizat a se derula până în anul 2023, alături de distribuţia produselor de panificaţie.

În scop educativ, Programul pentru școli al României cuprinde si o serie de măsuri care însoțesc distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate.

Cadrele dicatice vor putea organiza vizite la ferme pomicole/legumicole sau la ferme de producere a laptelui, la expoziții, târguri sau alte evenimente sau activități similar. De asemenea, pentru o mai bună conștientizare, în școli vor putea fi organizate concursuri tematice legate de consumul de fructe, legume, lapte și produse lactate, dar și alte activități educative practice cum ar fi zile tematice dedicate consumului de fructe, legume, lapte și produse lactate. Așadar, Programul “legume, fructe și lapte în școli” susținut de PSD și ALDE se va dovedi a fi eficient pentru copiii și nepoții noștri, dar și pentru producătorii autohtoni.”

sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare