Sibiu: Zeci de artişti de pe trei continente, prezenţi la Transilvania Tattoo Expo

Zeci de artişti de pe trei continente, Europa, Asia şi America, au sosit vineri la cea de a 11-a ediţie a Transilvania Tattoo Expo, prima convenţie internaţională de tatuaje din România, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti tatuatori din Europa, Heiko Gantenberg, a ajuns la Transilvania Tattoo Expo de la Sibiu, cu celebra sa motocicletă, expusă în faţa Sălii Thalia din centrul istoric al oraşului. Pe această motocicletă, Heiko a făcut înconjurul lumii, timp de 952 de zile. La Sibiu, Heiko le va povesti tuturor aventura sa pe două roţi.

‘Am început în forţă. Jos, la subsolul Sălii Thalia se lucrează. Oamenii şi-au adus clienţi, aşteaptă clienţi şi sunt pregătiţi să vă satisfacă cele mai trăsnite idei în materie de tatuaje. Avem invitaţi de pe trei continente. Avem artişti din Statele Unite, din Asia, din Europa, Hiko Gantenberg, prietenul meu din Germania, care a făcut înconjurul lumii pe motocicletă, timp de 952 de zile, este aici şi o să facă o prezentare a călătoriei sale. Puteţi vedea motocicleta sa în faţa Sălii Thalia. Prezentarea va avea loc mâine şi duminică’, a anunţat organizatorul Transilvania Tattoo Expo, artistul Ovidiu Popârţan.

În timp ce la subsolul Sălii Thalia din Sibiu, artiştii şi-au dat deja întâlnire cu clienţii, lângă Sala Thalia, pe Bulevardul Corneliu Coposu, lângă zidul cetăţii Sibiului pot fi văzuţi artiştii din asociaţiile Geto-Dacii din Moldova şi Castrum Novis din Sibiu. Aceştia sunt costumaţi asemenea dacilor şi romanilor şi vor face reconstituiri istorice în centrul Sibiului.

‘Avem invitaţi Asociaţia Geto-Dacii din Moldova şi Castrum Novis din Sibiu, care vor susţine un spectacol de reconstituire istorică bazat pe istoria neamului nostru. Ne tragem din daci şi romani. Vrem ca invitaţii noştri din străinătate să plece cu o lecţie de istorie învăţată live. Marea majoritate a oamenilor care vin de afară, vin fixaţi pe Vlad Ţepeş şi istoria Transilvaniei, însă istoria noastră este mult mai îndepărtată. Am fost un ghimpe în coasta Imperiului Roman şi am vrea ca toată lumea să ştie asta’, a mai spus Ovidiu Popârţan.

Transilvania Tattoo Expo a programat la finalul zilei de vineri concursuri dedicate participanţilor la convenţie.

Cea de a doua zi a Transilvania Tattoo Expo, sâmbătă, îl va avea în prim plan pe jurnalistul britanic Charlie Ottley, care va sosi la Sibiu pentru a promova oraşul şi în special convenţia de tatuaje, pe Netflix. Este pentru prima dată când Transilvania Tattoo Expo este promovată pe Netflix.

‘Mâine avem un invitat special, Charlie Ottley, realizatorul seriei Wild Carpathia şi Flavours of Romania. Evenimentul nostru va constitui unul dintre episoadele seriei sale, lucru care ne face să fim foarte mândri şi flataţi. Vă aşteptăm mâine şi duminică. Biletele se pot cumpăra de la intrare şi online’, a precizat Ovidiu Popârţan.

Cei care doresc să vadă şi altceva decât tatuaje sunt invitaţi la expoziţia ‘Slaves to the Needles’ din Muzeul de Artă Contemporană, din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal şi la expoziţia de motociclete unicat din Promenada Mall din Sibiu. Cele două expoziţii vor putea vizionate până duminică, inclusiv şi fac parte din proiectul Transilvania Tattoo Expo.

Ovidiu Popârţan este unul dintre pionierii artei tatuajului din România, fiind cel care a avut primul salon autorizat la noi în ţară.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare