Siegfried Mureșan: Dăncilă riscă reputația României/Să retragă propunerile pentru funcţia de comisar

Siegfried Muresan ecopolitic.ro

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat că premierul a făcut două nominalizări proaste pentru funcția de comisar european din partea României şi i-a cerut Viorică Dăncilă să îi retragă din cursă pe Rovana Plumb şi pe Dan Nica.

„Cu astfel de candidați, prim-ministrul Viorica Dăncilă riscă reputația internațională a României. Candidații la funcțiile de comisari europeni vor fi audiați în Parlamentul European, aceste audieri sunt publice, iar candidaturile slabe, precum cele propuse de Viorica Dăncilă, au mari șanse să fie respinse la votul Parlamentului, ceea ce ar reprezenta o pată neagră pentru imaginea României în Europa. În plus, cu aceste nominalizări, șansele ca România să obțină un post de vicepreședinte al Comisiei Europene sunt nule”, a declarat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, potrivit unui comunicat de presă.

Siegfried Mureșan a afirmat că Rovana Plumb, până recent ministru al Fondurilor Europene, este unul dintre principalii vinovați pentru slaba absorbție a fondurilor UE aferente perioadei 2014 – 2020. În timp ce Dan Nica este europarlamentarul român a susţinut în plenul Parlamentului European că 98% din persoanele trimise în judecată pentru corupție în România au fost achitate.

„ În realitate, doar 10% din dosarele de corupție s-au încheiat cu achitarea persoanelor anchetate, procentul de achitări din România fiind chiar sub media europeană”, spune europarlamentarul liberal.

Liberalul îi cere  premierului să îi retragă din cursă pe Rovana Plumb şi pe Dan Nica.

„Cer prim-ministrului Viorica Dăncilă să retragă aceste candidaturi și să vină cu propuneri de comisari cu care se poate obține o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene pentru România”, a declarat europarlamentarul PNL.