Siegfried Mureșan, la dezbaterea privind Starea Uniunii: Trebuie să modificăm bugetul multianual al UE și să începem negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, a ținut un discurs la dezbaterea din plenul Parlamentului European privind Starea UE. Trebuie să modificăm bugetul multianual al UE și să începem negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova, a spus liberalul. 

 

„Doamnă președintă von der Leyen, mulțumesc foarte mult pentru că ați adus competitivitatea înapoi în inima agendei europene. Acest lucru va face ca economiile noastre să fie mai puternice și ne va permite să protejăm standardele sociale ridicate din Europa.

Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați pus fermierii înapoi pe agenda europeană. Fermierii au trebuit să gestioneze mari incertitudini de la invazia Rusiei în Ucraina. Ei au nevoie de tot ajutorul nostru și trebuie să ne asigurăm că cerealele din Ucraina ajung acolo unde este nevoie de ele, în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, și nu inundă piețele din Europa Centrală și de Est și nu devin un risc pentru fermierii din statele membre UE.

Mulțumesc, de asemenea, pentru sprijinirea aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen. Prin aderarea României și Bulgariei, spațiul Schengen va deveni mai puternic, iar Europa, în ansamblu, va fi mai sigură.

Două puncte din parte mea: în primul rând, oricând oamenii au nevoie de sprijin în Europa, sprijinul este furnizat, am arătat acest lucru în timpul pandemiei și în timpul războiului.

Unul dintre principalele instrumente pentru a furniza sprijin este Bugetul Uniunii Europene. Ați înaintat o propunere privind revizuirea Cadrului Financiar Multianual deoarece acesta își atinge limitele, trebuie să facă mai mult decât a fost anticipat. Vă invit să lucrăm împreună pentru a face această revizuire înainte de finalul anului pentru a furniza finanțare stabilă pentru următorul an, pentru a putea să facem mai mult pentru apărare, pentru mobilitate militară, pentru oamenii care vin în Europa și au nevoie de sprijin, pentru combaterea migrației ilegale fiindcă orice este ilegal trebuie să fie combătut.

Desigur, al doilea și ultimul meu punct: putem trăi în siguranță în interiorul granițelor doar dacă suntem înconjurați de țări care sunt în siguranță și stabile. De aceea, haideți să începem negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Asta nu înseamnă că statele vor adera acum, înseamnă că le vom face mai puternice și mai pregătite de aderare, ceea ce este un lucru bun pentru acele țări și este un lucru bun pentru Uniunea Europeană. Există o largă majoritate în Parlament în susținerea acestui lucru”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare