joi, februarie 22, 2024

Siegfried Mureșan: Parlamentul European cere acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova la Consiliul European din 23 – 24 iunie

Parlamentul European cere acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova la Consiliul European din 23 – 24 iunie, anunță europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan. 
Președinții Grupurilor Politice din Parlamentul European au adoptat astăzi o declarație comună în care cer acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova și Ucrainei la Consiliul European care va avea loc în 23 – 24 iunie.
„Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de curaj, hotărâre și viziune în contextul actual al unui război brutal de agresiune împotriva vecinului nostru european”, se arată în declarație.
Parlamentul European este principalul susținător al parcursului european al Ucrainei și Republicii Moldova. Noi, Parlamentul European, am adoptat la 1 martie o rezoluție în care îi oferim Ucrainei o perspectivă europeană. Tot noi am adoptat la data de 5 mai, cu largă majoritate, o rezoluție, negociată de mine, prin care cerem acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova.
Este timpul ca și celelalte instituții europene să-și arate mai clar susținerea pentru parcursul european al Ucrainei și Republicii Moldova prin acordarea statutului de stat candidat pentru cele două țări.
Parlamentul European a înțeles că Republica Moldova este la fel de importantă pentru Uniunea Europeană ca Ucraina.
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner