joi, februarie 22, 2024

Silviu Predoiu: Am lăsat politica din România pe mâna unor neisprăviţi

Fostul șef al SIE, generalul Silviu Predoiu, face o veritabilă radiografie a dezastrului pe multiple planuri din România, afirmînd că situația gravă e un motiv bun pentru ca românii să fie mai interesați de politică și să se implice mai mult. ”Am lăsat politica pe mâna unor neisprăviți” e concluzia amară, scrie inpolitics.ro.

”De ce ar trebui să te intereseze politica și să te implici”, scrie Predoiu pe Facebook.

”Pentru că te-ai săturat de disprețul cu care te tratează autoritățile.
Pentru că stai o oră și jumătate în trafic pentru a parcurge 3 km, într-o mare de mașini și de claxoane, cu trafic deviat de reparații și șantiere care durează la nesfârșit, cu semafoare nefuncționale zile în șir pe care nu le observă nimeni deși sunt la 50 metri de sediul unor ministere, pentru că poliția, națională și locală, nu este niciodată acolo, dacă nu pentru a fluidiza traficul măcar pentru a ne arăta că le pasă….
Pentru că deși plătești corect taxele și impozitele, mereu în creștere, statul lui Iohannis, Ciolacu, Ciucă & comp nu-ți întoarce mai nimic.
Pentru că se închid discreționar bucăți de oraș fără ca cei care fac asta să se gândească că în acele cartiere stau oameni care trebuie să ducă copiii la școală și să meargă la serviciu.
Pentru că îți lovești mașina în stâlpii plantați de primărie peste tot pe carosabil, pentru a delimita benzi pe care nu circulă nimeni, ori în încercarea de a face loc unei ambulanțe sau pentru a evita un șmecher care vrea să intre în trafic.
Pentru că prin impostura, amatorismul și nesimțirea lor, reușesc să transforme până și festivitățile de Ziua Națională dintr-un prilej de mândrie și de unitate într-unul de înjurături și nervi, așa cum a fost astăzi în București.
Poate tu nu ești interesat de politică, dar politica este interesată de tine.
Pentru că este peste tot, acolo unde știi că este dar și acolo unde nici nu te gândești: în taxe și impozite, în birocrația statului și privatului, în educația copilului tău, în rafturile magazinelor, în prețul benzinei, în căldura (sau lipsa ei) din casă, în trafic, în spitale, în farmacii, etc.
Pentru că cea care decide cum trăiești în comunitate, ce taxe plătești și mai ales ce servicii publice primești pentru taxele tale este politica. Și atâta timp cât lași politica pe mâna unor neisprăviți, motivați doar de propriul interes și de propria parvenire, pentru că tu alegi să nu te implici, asta primești în schimb: dispreț.” conchide Predoiu.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner