Simion (AUR): Coaliţiile politice au distrus România; şi PNL-ul, și PSD-ul, dacă își schimbă conducerile aproape integral, am putea găsi o portiță de discutat

Liderul AUR George Simion a afirmat, într-un interviu pentru DC NEWS, în ce condiții ar face o alianță politică pentru a obține majoritatea, după ce, la numai un an de la înființare, AUR a intrat în Parlament, cu un scor surprinzător, scrie dcnews.ro.

”Ținta noastră este să facem majoritate, ținta noastră este să luăm 50 % plus 1 din voturi, iar dacă nu se întâmplă lucrul acesta probabil că vor fi și alte partide. Întotdeauna au fost partide noi care intră în Parlament cu care vom încerca să realizăm acea majoritate”, a declarat George Simion, liderul AUR, în exclusivitate la DC News.

Întrebat dacă ia în calcul Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, sau Partidul NOI, al Vioricăi Dăncilă, răspunsul a fost unul evaziv, făcând trimitere la momentul înființării formațiunii AUR, 1 decembrie 2019, ”la un an după, intram în Parlament cu 10%. Oamenii așteaptă lucruri noi.

Pe zona naționalistă, patriotică, sigur, sunt noi și luăm mare parte dintre voturile suveraniste. Dar mai este loc, pe zona ecologistă, pe zona creștin-democrată, nu știu, un partid social democrat, cu adevărat, care să fie apropiat de oameni, cred că se impune și s-ar putea să avem surprize.

Eu trebuie să îmi văd de traseul meu și să cer românilor 50% plus 1 din voturi. Asta înseamnă pentru mine victorie.

Mai departe, vedem ce calcule. Aș prefera să nu intru în calcule. Coalițiile au distrus România. Au fost Racul, broasca și cu știuca, în care fiecare trăgea într-o parte și România s-a dus nicăieri”, a afirmat George Simion în privința unei posibile coaliții.

Mai mult decât atât, acesta a lăsat de înțeles că există lăsată o ”portiță deschisă”, pentru realizarea unui parteneriat cu partidele aflate acum la putere.

”Și PNL-ul, și PSD-ul, dacă își schimbă conducerea, aproape integral, am putea găsi o portiță de discutat”, a mai spus George Simion.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare