Singapore pune capăt curselor hipice

Ultimul hipodrom rămas în Singapore îşi va închide porţile în această toamnă, punând astfel capăt curselor hipice, cu o istorie de aproape două secole în acest oraş-stat, informează AFP, conform Agerpres.

Hipodromul, situat în cartierul nordic Kranji, va găzdui ultima sa cursă hipică în octombrie cu ocazia celei de-a 100-a ediţii a Grand Singapore Gold Cup, potrivit Singapore Turf Club (STC).

Cele 120 de hectare de teren vor fi restituite guvernului în 2027, care intenţionează să le folosească pentru a construi locuinţe, în special locuinţe sociale.

„Singapore este un oraş-stat al cărui teritoriu este limitat”, au precizat Ministerul Dezvoltării Naţionale şi Ministerul de Finanţe, într-un comunicat comun.

Inaugurat în anul 2000, actualul hipodrom din Kranji a înlocuit hipodromul din Bukit Timah, un cartier aflat în vestul Singapore.

„Suntem întristaţi de decizia guvernului”, a declarat preşedintele STC, Niam Chiang Meng, într-un comunicat, precizând însă că înţelege „nevoia de terenuri a acestui oraş-stat, în special pentru locuinţe şi agrement”.

Clubul a recunoscut, de asemenea, că prezenţa la cursele hipice a scăzut în ultimul deceniu şi a declarat că va fi oferită asistenţă proprietarilor şi antrenorilor de cai.

În prezent, STC are aproape 700 de cai de curse, potrivit mass-media locale.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare