Site-ul Ministerului Educaţiei, atacat cibernetic / Hackerii au postat mesajul: ”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost atacat cibernetic, iar hackerii au postat un mesaj în care afirmă că sistemul este ”foarte prost”. ”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”, a apărut pe site-ul instituţiei, înainte ca pagina să fie setată ca fiind în mentenanţă, transmite News.ro. 

 

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis că platforma nu conţine date personale, ci doar informaţii publice, iar specialiştii lucrează pentru repunerea în funcţiune. De asemenea, se evaluează vulnerabilităţile.

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost piratat, iar hackerii au postat un mesaj în care afirmă că sistemul este foarte prost.

 

”Sistemul de învăţământ românesc este unul foarte prost, care nu te învaţă absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informaţii inutile”, a apărut, luni dimineaţă, pe site-ul instituţiei.

Hackerii susţin că ”şcoala este o pierdere de timp”.

”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, e o pierdere de timp. Ce te învaţă şcoala în 10 ani poţi învăţa gratis pe Youtube în 10 luni”, se mai arata în mesaj.

La ora transmiterii acestei ştiri platforma este nefuncţională, dar apare un mesaj setat de Sistemul de Telecomunicaţii Speciale, care arată că site-ul este în mentenanţă.

Oficialii Ministerului Educaţiei nu aun transmis precizări deocamdată în legătură cu incidentul, nici dacă datele elevilor au fost sustrase.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare