joi, februarie 22, 2024

Site-urile a cel puţin 13 media suplimentare din Rusia, blocate

Autoritatea rusă de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a blocat site-urile a cel puţin 13 media suplimentare, relatează AFP, într-un moment în care Moscova îşi înăspreşte controlul asupra informaţiilor publicate online despre conflictul din Ucraina, informează Agerpres.

Cunoscutul site de investigaţii Bellingcat, precum şi paginile de internet ale unor media locale ruse sau ale unor media rusofone cu sediul în Israel şi Ucraina erau inaccesibile miercuri în Rusia fără o reţea privată virtual (VPN), au constatat jurnalişti ai AFP.

Aceste site-uri apar acum pe lista oficială a sursele blocate de Roskomnadzor.

Printre noile media din Rusia blocate se numără site-ul independent Kavkaz-uzel.eu, care relatează despre Caucaz, precum şi un site regional cu sediul în Ural, la Perm – permdaily.ru.

Roskomnadzor a suspendat de asemenea accesul la două media rusofone cu sediul în Israel, unde trăieşte o importantă comunitate care a emigrat din fosta URSS: 9 TV Channel Israel (www.9tv.co.il) şi Vesty Israel (www.vesty.co.il).

Mai multe media de informaţii ucrainene au fost la rândul lor blocate (novosti.dn.uabukinfo.ua), precum şi o publicaţie estoniană, Postimees, care are o versiune în rusă.

De la începutul ofensive ruse împotriva Ucrainei, la 24 februarie, Moscova şi-a intensificat eforturile de a controla informaţiile despre război publicate pe internet.

Rusia a blocat de asemenea reţelele de socializare americane Twitter, Facebook şi Instagram, precum şi alte media independente critice la adresa Kremlinului şi care se opun conflictului.

sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner