Situație gravă în teritoriu: Buget limitat pentru sistemul sanitar din școli

Cabinetele medicale din unităţile de învăţământ din municipiul Tulcea au un buget de 2.600 de lei pentru materialele sanitare şi medicamentele destinate elevilor, iar Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS) a Primăriei va solicita suplimentarea acestuia, în contextul în care suma este considerată foarte mică, relatează Agerpres.

„Pentru acest an, avem o sumă foarte mică, de 2.600 de lei. Vom face o solicitare de suplimentare a acestor fonduri. Faţă de anul trecut, fondurile alocate sunt la jumătate. Medicamentele şi materialele sanitare sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP)”, a menţionat directoarea DAPS.

Ştefana Zibileanu a mai spus că reţeaua de medicină şcolară din municipiu numără şase medici şcolari, trei medici stomatologi şi 30 de asistente.

„Mai avem nevoie de încă doi medici stomatologi şi două asistente medicale pentru cele două cabinete stomatologice dotate din bugetul local şi care nu sunt ocupate de personal medical. Fondurile pentru personal vin tot prin DSP şi până acum nu ni s-au alocat fonduri pentru aceste noi salarii, iar asta înseamnă că cele două cabinete sunt deservite de personalul pe care-l avem”, a afirmat directoarea Ştefana Zibileanu.