Social-democrații, supărați pe apropierea dintre Dragnea și Iohannis

Pacea dintre Liviu Dragnea și președintele Klaus Iohannis nu este văzută cu ochi buni de social-democrați, care acuză că sunt obligați să se abată de la calendarul stabilit și au amânat modificarea Codurilor penale, potrivit unor surse din PSD. Nici reprezentanții ALDE nu sunt încântați de această pace.

Social-democrații susțin că discuția dintre liderul lor și șeful statului de la Cotroceni, din seara în care Guvernul a fost învestit în funcție, a fost legată de Legile justiției, dar și de modificările pe care cei din coaliția PSD-ALDE ar fi trebuit să le aducă la Codurile penale.
Discuțiile privind modificare Codurilor penale în Parlament ar fi trebuit să înceapă la începutul lunii februarie, însă au fost amânate și nu a fost anunțat niciun termen. În plus, comisia Iordache va fi ocupată cu Legile justiției după ce Curtea Constituțională a afirmat că statutul judecătorilor şi procurorilor este parţial neconstituţional.

În cazul în care aceste modificări la Codurile penale nu vor mai fi făcute în Parlament rămâne de văzut dacă le va prelua Ministerul Justiției pentru că trebuie implementată o Directiva europeană în acest sens, altfel România riscă să intre în procedură de infringement.

sursa foto: stiripesurse.ro