Soldaţi israelieni, condamnaţi la închisoare pentru abuz asupra unui palestinian

Trei soldaţi israelieni au fost condamnaţi pentru abuz asupra unui bărbat palestinian, au anunţat miercuri Forţele de Apărare ale Israelului, informează joi dpa, transmite Agerpres.

Soldaţii l-au răpit pe bărbatul palestinian cu o maşină militară în urmă cu circa o lună şi l-au lăsat într-un loc izolat, a precizat armata israeliană într-un comunicat.

„În timpul drumului cu maşina şi după aceea, s-a făcut uz de violenţă împotriva victimei, după care aceasta a fost lăsată într-un loc îndepărtat de cel de unde a fost luat”, se mai spune în comunicat.

Soldaţii „au ascuns detaliile incidentului de comandanţii lor”, în încercarea de a-i împiedica pe oficialii militari să declanşeze o investigaţie şi „şi-au coordonat versiunile privind detaliile incidentului pentru a perturba ancheta”, potrivit armatei israeliene.

Doi dintre soldaţi au fost condamnaţi la 60 de zile de închisoare pentru abuz, în timp ce al treilea a fost condamnat la 40 de zile de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor şi punerea în pericol a sănătăţii sau vieţii bărbatului palestinian.

În plus, toţi au fost retrogradaţi şi au primit pedepse suplimentare cu suspendare pentru obstrucţionarea procedurii judiciare, mai informează comunicatul.

Un al patrulea soldat, condamnat pentru agresiune, abuz cu circumstanţe agravante, ameninţări şi alte infracţiuni, va rămâne în arest în aşteptarea sentinţei.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului acuză în mod regulat Israelul că declanşează urmăriri penale doar pentru o mică parte dintre presupusele abuzuri comise de soldaţi israelieni împotriva palestinienilor.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare