SONDAJ Germania: Majoritatea germanilor consideră că social-democrații nu sunt pregătiți să intre la guvernare

germania

Mai bine de două treimi dintre germani consideră că Partidul Social Democrat nu este pregătit pentru a face parte dintr-un guvern de coaliție.

Potrivit unui sondaj realizat de Civey pentru portalul de știri t-online.de, citat de presa germană, 67,1% din cei intervievați sunt de această părere, numai 25,6% considerându-i pe social-democrați apți să guverneze.

Angela MerkelRezultatele acestui sondaj au fost prezentate cu mai puțin de două săptămâni înainte ca membrii partidului să-și dea votul final privind intrarea la guvernare, după ce liderii formațiunii au ajuns la un acord cu conservatorii Angelei Merkel privind formarea unui guvern de coaliție.

În ultimele zile, Partidul Social Democrat german (SPD) a fost marcat de o seie de dispute interne. După o serie de critici din partea colegilor săi, mai ales din partea fostului șef al formațiunii, Sigmar Gabriel, Martin Schulz, actualul lider al formațiunii, a decis să se retragă de la conducerea partidului și să nu preia postul de ministru de Externe, care, conform acordului cu blocul conservator, va reveni social-democraților.