vineri, august 19, 2022

Sorin Cîmpeanu: Voi propune un Registru Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii/Se impun măsuri ferme

Preşedintele Consiliului National al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că va propune, în prima şedinţă a plenului, înfiinţarea unui Registru Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii (RUNIDAS) eliberate de unităţile şi instituţiile româneşti de învăţământ. 

”Gravitatea situaţiilor despre care am luat cunoştinţă în ultima perioadă, dezbătute pe larg şi în spaţiul public, reliefează grave deficienţe ale sistemului şi cadrului legal actual cu privire la eliberarea actelor de studii. Este mai mult decât evident că se impun măsuri imediate şi ferme”, a scris, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

Sorin Câmpleanu propune propune înfiinţarea unui Registru Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii (RUNIDAS).

”În calitate de preşedinte al Consiliului National al Rectorilor, la începutul unui mandat obţinut cu o majoritate covârşitoare, voi propune în cadrul primei reuniuni a plenului CNR susţinerea înfiinţării unui Registru Unic Naţional Integrat al Diplomelor şi Actelor de Studii (RUNIDAS) eliberate de unităţile şi instituţiile româneşti de învăţământ, începând cu nivelul absolvirii studiilor preuniversitare şi obţinerea diplomei de bacalaureat”, a adăugat Cîmpeanu, precizând că va iniția, în Parlament, un astfel de proiect.

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor Laurenţiu Baranga este acuzat că şi-a falsificat diplomele de studii, fiind plasat în arrest la domiciliu sub acuzaţia de înşelăciune.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner