Sorin Grindeanu: România și Republica Moldova își intensifică colaborarea în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport.

România și Republica Moldova își intensifică colaborarea în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport, anunță joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după discuția cu omologul de peste Prut, Andrei Spînu, despre consolidarea cooperării.
”L-am asigurat de sprijinul constant pe care statul român îl acordă Republicii Moldova în perspectiva aderării la Uniunea Europeană.
Acest demers este transpus inclusiv prin cele două Memorandumuri de Înțelegere pe care le-am semnat, astăzi, alături de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.
Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul digitalizării transporturilor rutiere de mărfuri va contribui la îmbunătățirea transportului rutier internațional de marfă și la simplificarea reglementării transporturilor rutiere de marfă.
Proiectul e-CMR este parte a unei strategii mai largi de digitalizare a sistemelor de facilitare a comerțului care va genera o eficiență sporită și costuri operaționale mai reduse.
Al doilea Memorandum semnat vizează dezvoltarea relațiilor în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport, iar cooperare se va materializa prin elaborarea, coordonarea și monitorizarea politicilor în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport; colaborarea în vederea transpunerii directivelor Uniunii Europene în legislația națională a Republicii Moldova în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport; îmbunătățirea politicii cu privire la infrastructura de transport pentru a identifica și evalua mai aprofundat proiectele de infrastructură pe moduri de transport; colaborarea și schimbul de bune practici în accesarea fondurilor UE pentru dezvoltarea infrastructurii de transport”, a transmis ministrul Grindeanu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare