vineri, ianuarie 21, 2022

Şoşoacă: De ce minţiţi poporul român?(…)Eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari se va aplica, eventual, din legislatura viitoare

Senatorul Diana Şoşoacă a declarat, miercuri, în plenul Legislativului, că eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari se va aplica ‘eventual’ din legislatura viitoare, deoarece va acţiona ‘neretroactivitatea’ legii civile.

Șoșoacă: ‘Mă uitam la domnul Orban şi nu mi-am închipuit că există cineva care să poată să vorbească mai tare decât mine. Nu ştiu la cine a strigat, sincer, dar mi-aduc aminte când stăteam noi în Piaţa Victoriei şi-l strigam pe domnul Orban şi nu auzea. Acum l-am auzit până în capătul sălii. Câtă demagogie ieftină. Domnule Orban şi stimaţi colegi care discutăm despre o demagogie ieftină. Articolul 15, alineatul 2 din Constituţie.

V-am spus: toţi trebuie să vă cumpăraţi Constituţia României. De ce minţiţi poporul român? Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile. Ceea ce votaţi dumneavoastră acum eventual se va aplica la următoarea legislatură. Restul pensiilor rămân valabile’.

În opinia sa, acest proiect nu va trece de Curtea Constituţională.

‘Ştiu foarte sigur deciziile Curţii Constituţionale. Sunt sigură că vor merge pe drepturi câştigate. Dacă dumneavoastră chiar doriţi să schimbaţi această lege, mergeţi juridic, mergeţi cu jurişti foarte buni şi făceţi-o în aşa fel încât să treacă şi de Curtea Constituţională şi să se aplice din acest moment. Însă n-o să reuşiţi. Neretroactivitatea legii civile’, a afirmat Şoşoacă, la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Senatoarea şi-a exprimat nemulţumirea, totodată, faţă de intenţia parlamentarilor PNL de a revoca din funcţie Avocatului Poporului.

  • ‘Şi, domnule Orban, lăsaţi-ne pe noi cei care am luptat în stradă împotriva celui mai abuziv şi mai restrictiv Guvern al României, conform raportului Avocatului Poporului pe anul 2020, pe care vreţi să-l revocaţi din funcţie.

De ce? Pentru că a fost singura persoană care a dat curs tuturor solicitărilor societăţii civile şi datorită acestei societăţi civile mai avem libertate în această ţară. O mână de avocaţi şi o mână de oameni care nu v-au lăsat să vă bateţi joc de România. Şi nu am să vă permit niciodată să mai minţiţi poporul român. Asta trebuie să înţelegeţi domnule Orban. Lăsaţi oamenii săraci că habar nu aveţi. Sunteţi atât de sus încât habar nu aveţi ce este jos’, a mai spus Diana Şoşoacă.

Parlamentul a adoptat, miercuri, abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de voturi ‘pentru’, iar 30 de parlamentari nu au votat.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner