Spitalul din Rupea primeşte aparatură medicală vitală pentru secţiile de Pediatrie şi Ginecologie

Spitalul Orăşenesc Rupea, care deserveşte un areal geografic semnificativ, cu acces dificil la unităţi spitaliceşti şi care îngrijeşte pacienţi care provin preponderent din medii socio-economic vulnerabile, a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, necesară Secţiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Pediatrie.

Astfel, cu susţinerea clienţilor Libris, medicii vor avea la dispoziţie două monitoare fetale (cardiotocografe performante), unul dintre ele având şi modulul de monitorizare a funcţiilor vitale materne.

Cele două aparate din dotare erau depăşite moral, nemaiavând acurateţea maximă, din cauza vechimii şi a multiplelor reparaţii. Mai mult, acestea nu aveau funcţii caracteristice sarcinilor de vârstă gestaţională de sub 30 de săptămâni, care indică o prematuritate severă, în condiţiile în care aici au fost monitorizate gravide cu sarcini de risc, inclusiv mame minore, la care riscul de naştere prematură este frecvent. De asemenea, tot cu susţinerea Libris, Organizaţia Salvaţi Copiii România a mai donat spitalului un aspirator de secreţii, trei aparate de aerosoli, un monitor funcţii vitale şi un aparat de vizualizare vene. Valoarea totală a echipamentelor donate către spitalul din Rupea, ce provine integral din sume donate de clienţii Libris, este de 15.000 euro.

Din cauza condiţiilor socio-economice precare, precum şi a accesului scăzut la educaţie, multe dintre gravidele care ajung la consult sau să nască la spitalul din Rupea au sarcini care nu au fost monitorizate până la o vârstă gestaţională avansată. Aparatura medicală performantă va face astfel diferenţa în monitorizarea cât mai acurată a aproape 1.000 de consultaţii realizate anual de medicii care activează în cabinetul de Obstetrică-Ginecologie al spitalului.

Spitalul dispune de doi medici specialişti în Obstretică-Ginecologie, cu experienţă în centre universitare de prestigiu – UMF Carol Davila Bucureşti şi UMF Tg. Mureş. În ciuda tuturor acestor situaţii mai dificile, ei susţin că îngrijirea pacientelor care se adresează compartimentului este una plină de compasiune, dedicaţie şi profesionalism, în limita posibilităţilor de dotare logistică şi de personal existente. Datorită colaborării foarte bune cu maternităţile de grad superior şi a stabilirii unui diagnostic prompt cu ajutorul noilor echipamente, viitoarele mame au şansa acum să nască în siguranţă deplină.

„Ne bucurăm să vedem încă o dată că niciun efort, cât de mic, nu este în zadar când vine vorba despre dorinţa de a face bine. Clienţii Libris au făcut posibilă încă o dotare cu aparatură medicală de ultimă generaţie în programul de reducere a mortalităţii infantile din România. Vorbim despre şanse la viaţă acordate micuţilor aflaţi în dificultate şi despre ajutor oferit medicilor care se luptă să le salveze vieţile. Parteneriatul Libris – Salvaţi Copiii a ajuns, astfel, la dotarea cu numărul 17 şi la 642.000 de euro donaţi de către clienţii Libris acestei cauze”, a declarat Virgil Oniţă, Cofondator Libris.

În judeţul Braşov, Organizaţia Salvaţi Copiii a mai donat anterior echipamente şi aparatură medicală Spitalului Municipal dr. Aurel Tulbure Făgăraş, Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie dr. I. A. Sbârcea, Spitalului de Urgenţă pentru Copii Braşov, Spitalului de Pediatrie Braşov şi Spitalului Orăşenesc Rupea, valoarea totală a acestora fiind de 349.916 euro.

Până în prezent, cu ajutorul echipelor de experţi locali, Salvaţi Copiii a derulat servicii integrate pentru 5.500 de beneficiari (mame, gravide şi copii cu vârsta între 0-5 ani, refugiaţi) din zonele rurale din judeţul Braşov, a realizat parteneriate cu instituţiile locale, iar procentul gravidelor care au mers la control în timpul sarcinii a crescut cu 95%, procentul copiilor vaccinaţi a crescut cu 98% şi nutriţia şi starea de sănătate a copiilor şi femeilor s-a îmbunătăţit cu 100%.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare