„Spitalul muzeu” sau de ce nu relochează statul anumite incinte. Motivul pentru care nu avem secții de mari arși

Președintele Asociației Colectiv vine cu un bilanț la 8 ani de la tragedia care a marcat o țară pentru a prezenta situația spitalelor care ar putea găzdui secții de mari arși. Din păcate, multe dintre aceste spitale sunt în clădiri care nu pot real satisface cerințele de igienă pentru că sunt nerenovate sau, mai rău, patrimoniu național. Deci, pacienții ajung la medicii de familie.

Eugen Iancu, deși a pierdut un fiu incendiul de la Colectiv, găsește puterea să identifice și lucrurile bune care au fost realizate în cei 8 ani de la tragedie:

„În ultimele două luni la CNAS s-a muncit și pentru victimele incendiilor. S-a lucrat la un document care vine în sprijinul pacienților cu arsuri.
– Se propune decontarea serviciilor de kinetoterapie și psihoterapie;
– Se propune eliminarea necesității obținerii recomandărilor de la medicii de familie permițând chirurgilor plasticieni medici curanți ai pacienților cu arsuri sa recomande direct aceste servicii;
– Se propune decontarea costumelor compresive;
– Se propune ca pacienții cu arsuri să poată merge direct la consult în ambulatoriu fără a mai fi nevoie de trimitere de la medicii de familie.
Acest document a ajuns la Ministerul Sănătății și va intra în dezbatere publică. Sper ca în curând documentul să fie aprobat de domnul Ministru al Sănătății și de Primul Ministru.
Viitoarele victime ale incendiilor vor avea o șansă în plus la recuperare.
Mulțumesc echipei CNAS condusă de Președintele CNAS Andrei Baciu pentru modul exemplar în care au acționat la elaborarea acestui document.”, spune Eugen Iancu pe pagina sa de socializare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare