Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, heliport de 800.000 de euro

Prima unitate medicală din Capitală care va vaea un heliport dotat la standarde  internaţionale este Spitalul Universitar de Urgenţă. Helioportul va fi gata din această toamnă . Investiţia se ridică la 800.000 de euro.

Noul heliport va fi amplasat pe Blocul Operator Central.

”Heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti reprezintă o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. Construcţia este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. O altă premieră pentru unităţile medicale din Capitală este reprezentată de faptul că elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte”, potriviz comunicatului de presă.

Odată cu noul heliport, pacienţii vor fi transportaţi direct în Unitatea de Primiri Urgente cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran.

”Investiţia de 800.000 de euro realizată de MaxBet va oferi o şansă în plus pacienţilor aflaţi în stare gravă şi foarte gravă, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată în Centrul Universitar Bucureşti, prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă”, potrivit sursei citate.

„În 2018, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar au fost transferaţi cu elicopterul peste 200 de pacienţi din toată ţara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm şi mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar”, a declarat doctor Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare