Sportivi români, campioni și medaliați olimpici, în conferință la Chișinău

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) în colaborare cu Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR), organizează joi, 19 octombrie 2023, la ora 12:30, la centrul Mediacor al Universității de Stat din Moldova conferința „Disciplina care duce la performanță”.

 

Cei prezenți vor putea să-i întâlnească în cadrul evenimentului pe unii dintre cei mai medaliați sportivi care, prin performanțele lor, au devenit de-a lungul timpului, ambasadori ai României.

Invitați de seamă ai evenimentului sunt: Mihai Covaliu – primul român campion olimpic la sabie din istorie, Ana-Maria Brânză Popescu – campioană olimpică, multiplă campioană mondială și europeană la spadă și Marian Drăgulescu – medaliat olimpic, multiplu campion mondial şi european la gimnastică.

La eveniment participă secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, alături de invitați de seamă din România și Repubica Moldova. Conferința este adresată tinerilor din Republica Moldova, dornici să îi cunoască pe cei care au reușit, prin rezultatele excepționale obținute în sport, să contribuie la promovarea României.

Participanții vor avea șansa de a interacționa cu personalitățile marcante ale sportului românesc prezente la conferință și de a obține informații inedite despre practicile care contribuie la excelența în sport.

Evenimentul urmărește promovarea personalităților marcante ale sportului românesc peste Prut, în rândul tinerei generații din Republica Moldova. Totodată, conferința își propune evidențierea legăturii esențiale dintre disciplină și rezultatele sportive de înaltă performanță.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare