Stroe (PNL): Liberalii au insistat să existe și măsurile de reducere a cheltuielilor statului

Ionu Stroe afirmă că Guvernul Ciolacu și-a angajat răspunderea în Parlament pe pachetul de măsuri fiscale, iar surse din coaliția de guvernare ne-au declarat că acesta ar fi fost mult mai dezechilibrat dacă liberalii nu rămâneau fermi pe poziție pentru ca echilibrarea bugetară să nu se facă doar cu măsuri care vizau sectorul privat.

Se pare că, inițial, discuțiile coaliției nu conțineau și reducerea cheltuielilor statului, acesta fiind un aspect solicitat de liberali și una din liniile roșii ale PNL.

Forma finală conține atât măsuri de creștere a veniturilor bugetare și măsuri de combatere a evaziunii fiscale, dar și măsuri de reducere a cheltuielilor statului.

”Dincolo de scenariile apocaliptice de acum câteva luni, pachetul final de măsuri fiscale nu este sperietoarea de care s-a temut toată lumea. Iar Partidul Național Liberal a avut un rol important în echilibrarea acestui pachet de măsuri fiscale. Pe lângă creșterea veniturilor bugetare, PNL a insistat să existe o reducere a cheltuielilor statului, astfel încât să asigurăm o disciplină financiară în instituțiile publice și să stopăm risipa bugetară. Banul public trebuie respectat și de aceea am susținut reducerea cu 25% a secretarilor de stat, subsecretari de stat și funcții asimilate de demnitate publică, reducerea numărului funcțiilor de conducere, dar și reducerea numărului de membri în Consiliile de Administrație. Am obținut introducerea unor măsuri care protejează clasa de mijloc, mediul de afaceri, educația, cultura, societatea civilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Printre cele mai importante realizări ale PNL în negociere a fost menținerea impozitului pe încasarea dividendelor la 8%. Versiuni anterioare ale pachetului, apărute în presă, propuneau un impozit între 12-14%, valoare considerată exagerată de către antreprenori și care ar fi putut să conducă la creșteri de prețuri sau concedieri.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare