Doi din trei copii mănâncă dulciuri zilnic, iar 30% nu consumă fructe în fiecare zi, se arată într-un studiu Reveal Marketing Research, potrivit Agerpres.
Pe lângă informaţiile importante despre obiceiurile şi educaţia alimentară ale copiilor din România, studiul realizat îşi propune să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că deprinderile alimentare greşite pe care părinţii le transmit copiilor reprezintă o urgenţă la nivel naţional din cauza efectelor pe termen lung pe care acestea le au asupra sănătăţii celor mici.
Conform datelor furnizate de grupul ţintă – părinţi cu vârste de peste 25 de ani, implicaţi în alimentaţia copiilor lor – comportamentele legate de nutriţie în familie nu sunt dintre cele mai sănătoase. Astfel, 65% dintre copiii cu vârsta de până la 14 ani consumă dulciuri zilnic, iar 22% dintre părinţii intervievaţi recunosc că cei mici mănâncă dulciuri de două-trei ori pe zi, în timp ce recomandarea nutriţioniştilor este de 1-2 ori/săptămână.
De asemenea, 43% dintre părinţi au declarat că cei mici consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des, iar dintre aceştia 14% aleg sucuri în locul apei pentru hidratare. La întrebarea despre tipurile de alimente pe care obişnuiesc să le ofere copiilor, 52% dintre respondenţi au indicat gustările sărate (chips-uri, sticks-uri) şi 49% produsele semipreparate de tipul mezelurilor sau crenvurştilor.
Dintre cei intervievaţi, procente importante susţin ca au aproape mereu în casă dulciuri (41%), produse semipreparate (31%) şi băuturi non-alcoolice carbogazoase (19%).