SUA acuză Iranul că încurajează manifestaţiile împotriva războiului din Fâşia Gaza

Şefa comunităţii americane de informaţii, Avril Haines, a acuzat marţi Iranul, susţinător al Hamasului palestinian, că încurajează manifestaţiile din Statele Unite împotriva războiului dus de Israel în Fâşia Gaza, ajungând până la plata demonstranţilor, scrie AFP, citată de Agerpres.

De la atacul Hamasului împotriva Israelului, pe 7 octombrie, urmat de o campanie militară israeliană de represalii în Fâşia Gaza, numeroase manifestaţii pro-palestiniene s-au ţinut pe întreg teritoriul Statelor Unite, dintre care unele tensionate, în campusuri universitare.

„De câteva săptămâni, actori legaţi de guvernul iranian au acţionat cu scopul de a trage profit de pe urma actualelor manifestaţii împotriva războiului din Fâşia Gaza”, a declarat într-un comunicat directoarea Informaţiilor Secrete Naţionale, care supervizează mai multe agenţii, printre care CIA.

„Am observat actori legaţi de guvernul iranian dându-se drept activişti online, căutând să încurajeze manifestaţiile şi chiar să ofere un sprijin financiar protestatarilor”, a adăugat ea.

Acest lucru nu neagă sinceritatea şi buna credinţă a americanilor care demonstrează, a insistat Avril Haines.

„Libertatea de a exprima diverse puncte de vedere, atunci când este exprimată fără violenţă, este esenţială pentru democraţia noastră, dar este important să alertăm în privinţa actorilor străini care exploatează dezbaterile noastre în propriile lor scopuri”, a scris ea.

„Iranul devine din ce în ce mai agresiv în activitatea sa de influenţă în străinătate, căutând să favorizeze conflictele şi să submineze încrederea în instituţiile noastre democratice”, a mai declarat şefa comunităţii americane de informaţii.

Comunicatul anunţă că biroul său va publica „în mod regulat” informaţii despre încercările de manipulare politică din partea actorilor străini în acest an electoral.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare