SUA cer încetarea loviturilor aeriene asupra spitalelor din Gaza

Statele Unite s-au declarat joi „profund îngrijorate” de atacul care a lovit spitalul militar iordanian din Gaza, atac soldat cu şapte răniţi, precizând că se opun loviturilor aeriene asupra spitalelor, relatează AFP, informează Agerpres.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avut o convorbire telefonică cu ministrul iordanian de externe „pentru a-şi exprima profunda îngrijorare cu privire la personalul medical iordanian rănit în afara spitalului de campanie în timp ce acorda îngrijiri medicale esenţiale în Gaza”, a declarat Departamentul de Stat.

Şeful diplomaţiei americane, care a participat la summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), la San Francisco, „a reiterat faptul că civilii şi personalul medical din spitale trebuie protejaţi”, potrivit unui comunicat.

Şapte cadre medicale au fost rănite miercuri într-o lovitură aeriană lansată în apropierea spitalului iordanian din oraşul Gaza, potrivit agenţiei de presă iordaniene Petra, atacul fiind condamnat şi de Liga Arabă.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare