Supărat că nu mai e pe listă, Ioan Mircea Paşcu îi sfătuieşte pe PSD-işti „să se bată” mai încet pentru România

Ioan Mircea pascu

Supărat că nu mai e pe lista candidaţilor la Parlamentul European, eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu îi sfătuieşte pe colegii din PSD care pleacă după alegerile din mai la Bruxelles să „nu se bată prea tare pentru România”.

  • El se dă drept exemplu, susţinând că, dacă a făcut contrariul, „a păţit-o”, alături de colegul Victor Boştinaru.

„Colegilor care pleacă la Bruxelles “să se bată pentru România”, vreau să le dau un sfat prietenesc: nu o faceți “prea tare”, dacă nu vreți s-o pățiți ca mine și ca Boştinaru!”, a scris Paşcu pe Facebok.

La aflarea veştii că nu mai e printre candidaţi, după ce PSD a votat noua listă în Comitetul Executiv Naţional de la începutul săptămânii, Paşcu a avit o reacţie furibundă: „Trebuie fie să ai un simţ de conservare atrofiat, fie tendințe sinucigaşe, dacă atunci când și așa ai puţini oameni apropiați, să faci tot posibilul saă ți-i îndepărtezi și pe aceștia! Dar, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, chiar dacă e tot atât de adevărat ca fiecare pasare pe limba ei piere!?”

Ulterior, el a vorbit despre „sacrificii rituale”: Stau si ma intreb dacă “sacrificiile rituale” au funcționat vreodată, din simplul motiv ca, de ce ți-e “dat”, nu scapi … Cel mai adesea se întâmpla ce trebuia sa se întâmple, in ciuda “sacrificiilor rituale” pe care le-ai făcut …(Și nu vorbesc in termeni individuali, ci colectivi, de … “Grup”)”.

Ioan Mircea Paşcu este unul dintre cei mai vechi europarlamentari ai PSD, fiind în prezent şi vicepreşeidnte al Parlamentului European.