Supărat că socialiştii europeni nu l-au pedepsit pe Dragnea, europarlamentarul Cătălin Ivan a demisionat din Grupul S&D

Fostul pesedist Cătălin Ivan a anunţat vineri că şi-a dat demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European – S&D, supărat fiind că aceştia nu au luat nicio măsură împotrova PSD şi a liderului partidului, Liviu Dragnea, în urma unei petiţii depuse de Ivan prin care acestea cerea scoaterea PSD din grup.

„Mi-am dat demisia din grupul socialiştilor din Parlamentul European pe motiv că nu avea sens să stau atâta timp cât ei ţineau în braţe PSD, după tot ce sa întâmplat, şi nu doar protestul de pe 10 august pe care l-am documentat, le-am trimis tot felul de materiale, ci de când a ajuns la guvernare Liviu Dragnea.

Spun asta pentru că nu a ajuns PSD la guvernare din momentul în care un partid de mărimea PSD dă mandat în alb unei singure persoane să meargă să negocieze cu preşedintele României primul ministru. Mandat în alb, eu nu am auzit vreodată nu numai în experienţa mea de 15 ani de politică dar în ce am citit prin cărţi.

Dragnea s-a dus la prima discuţie cu Iohannis despre primul ministru fără ca cineva din partid să ştie pe cine va propune. Ăla a fost semnul că Liviu Dragnea avea puterea absolută pentru el”, a declarat Ivan la o dezbatere organizată de Euroactiv România.

El a povetit apoi despre solicitarea trimisă acum trei săptămîni socialiştilor europeni despre excluderea PSD din S&D:

Grupul S&D„Acest text a ajuns astăzi pe mail-ul fiecărui coleg din Grupul S&D din Parlamentul European. Ataşate sunt două documente, cererea de excludere a PSD din grupul politic şi demisia mea din grup începând cu data de 1 octombrie dacă nu se ia nicio decizie. A trecut o lună de la protest şi nu a existat nicio reacţie până acum, ceea ce este inacceptabil.

Consider că tăcerea reprezintă o formă de susţinere a regimului lui Liviu Dragnea”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare