vineri, mai 20, 2022

SURPRIZĂ / Lider PSD – atac la Tudorel Toader: Să aibă curajul să vină în Parlament!

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, i-a reproşat luni ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, că ar fi trebuit să aibă curajul să vină la discuțiile din comisie el, nu un secretar de stat, dar şi că bugetul propus la Justiție este „inadmisibil”, fiind de trei ori mai mic decât cel propus de fostul ministru PSD al Justiției, Florin Iordache.

„În primul rând, îmi pare rău că domnul ministru nu a avut curaj să vină în Parlament. În al doilea rând, noi în Parlament am făcut legile justiției, modificarea Codurilor, Ministerul Justiției trebuie să se ocupe de infrastructură în general. Stau și mă uit la execuția bugetară de 6 milioane, cred că este cea mai mică din ultimii 20 de ani. Mă întreb cum de aveți curaj să ne propuneți un buget de investiții de 8 milioane, mai mic de 3 ori decât a propus Florin Iordache”, a declarat Cazanciuc la lucrările comisiei din Parlament.

El a adăugat există o execuţie care nu acoperă nimic anul trecut, nu acoperă nimic anul acesta.

„Numai pentru Prahova aveți nevoie de 15 milioane pentru a finaliza o construcție, cea mai mare după București, care trebuia să fie gata din 2017, potrivit contractului. Și, de asemenea, aveți curajul să propuneți în proiectul de buget un termen de 2021.

Nu știu cui vă adresați, dar nu cred că cetățenilor din Prahova.

Faptul că au fost unii acolo care au vrut să privatizeze actul de justiție nu înseamnă că 90% din cetățenii celor trei județe deserviți de Ploiești pot să sufere pentru că Ministerul Justiției nu își face treaba și nu știe să negocieze cu vecinul lui – Ministerul de Finanțe.

  • Mie mi se pare inadmisibil bugetul de investiții al Ministerului Justiției, de 8 milioane, cum nu a fost niciodată așa de mic, nici măcar în perioada de criză, ca mai grea, dl.Predoiu e aici de față poate să confirme acest lucru.

Nu aveți ce să explicați, doamnă secretar de stat, trebuia să explice dl. ministru Toader acest lucru”, a declarat Robert Cazanciuc către un secretar de stat din Ministerul Justiţiei care a venit în locul lui Toader să prezinte bugetul pe 2019.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner