Sute de persoane, printre care deţinuţi, evacuate din cauza incendiilor de pădure din Canada

Sute de persoane, printre care 225 de deţinuţi dintr-o închisoare de înaltă securitate, au fost evacuate din cauza incendiilor de pădure din Canada, au anunţat autorităţile duminică, la începutul sezonului estival al incendiilor, notează AFP, conform Agerpres.

Incendiile au lovit puternic ţara în 2023 de la est la vest, făcând scrum peste 15 milioane de hectare. Acestea au costat viaţa a opt pompieri şi au determinat autorităţile să evacueze peste 235.000 de persoane.

Centrul penitenciar federal Port-Cartier, situat la aproximativ 500 de kilometri nord-est de oraşul Quebec, a fost evacuat în acelaşi timp cu circa o mie de locuitori în weekend.

Penitenciarul a fost închis, iar deţinuţii „au fost transferaţi din zona afectată în alte unităţi de penitenciare federale securizate”, a precizat Anne Kelly, şefa administraţiei penitenciarelor din Canada, citată într-un comunicat.

Între zidurile închisorii se află unii dintre cei mai cunoscuţi condamnaţi ai ţării, printre care câţiva criminali în serie.

Starea de urgenţă a fost declarată local vineri, când incendiile de pădure au ameninţat oraşul Port-Cartier.

Mai la nord, 750 de angajaţi care lucrau la un baraj hidroelectric din provincia Newfoundland şi Labrador au fost şi ei strămutaţi. Centrala furnizează energie electrică în mai multe regiuni.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare