Sute de profesori, în stradă şi la Craiova; cântă, ironic, melodia „O lume miniunată”, cântată lui Iohannis de nişte copii, la Sibiu

Câteva sute de profesori participă, vineri, la un protest la Craiova, organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) filiala Dolj, scrie g4media.ro.

În timpul protestului profesorii au cântat melodia „O lume minunată”, care i-a fost cântată președintelui Klaus Iohannis de un grup de copii aduși pentru vizita sa în comuna Cristian, județul Sibiu, joi, în ziua marelui marș al cadrelor didactice din Capitală.

Preşedintele Klaus Iohannis, fost profesor de fizică la liceul german Brukenthal din Sibiu, le-a spus, joi, mai multor elevi, care i-au cântat melodia „O lume minunată” în curtea bisericii evanghelice din comuna Cristian, că merită să înveţe bine la şcoală, el declarându-se impresionat de felul în care au interpretat cântecul, scrie Agerpres.

„Foarte frumos! Ce ziceţi? Facem o poză?”, le-a spus Klaus Iohannis elevilor care au cântat.

Elevii s-au fotografiat împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi cel al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Klaus Iohannis i-a întrebat pe copii în ce clasă sunt, după care le-a adresat îndemnul să înveţe bine. „Toţi sunteţi la şcoală? Da? Impresionant! Vă doresc numai bine! Învăţaţi, învăţaţi bine că merită!”, le-a spus Iohannis copiilor.

Klaus Iohannis şi Frank-Walter Steinmeier au vizitat, joi, Colegiul Naţional Brukenthal, unde Iohannis a fost elev şi profesor. Înainte, un grup de liceeni de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” şi diriginta lor, Carmen Iohannis s-au fotografiat cu cei doi preşedinţi. Carmen Iohannis a spus că ea nu este în grevă şi că nu face politică şi că a venit cu elevii ei, la cererea acestora.

„Vedeţi că până şi greva are ceva avantaje”, le-a spus, în glumă, preşedintele Iohannis elevilor lui Carmen Iohannis.

Carmen Iohannis a precizat că a venit cu elevii săi să-i întâmpine pe cei doi preşedinţi.

„Eu nu am venit aici politic, am venit împreună cu clasa mea să-i întâmpinăm pe preşedinţi. Atât facem”, a spus Carmen Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi omologul german Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită de stat în România, au vizitat joi Sibiul. Programul celor doi oficiali a cuprins o vizită la primărie, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane şi vizitarea Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” şi a Bisericii evanghelice fortificate din comuna Cristian.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare