joi, februarie 22, 2024

Tăriceanu a primit în vizită o delegație din partea Comisiei Europene

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a primit o delegație din partea Comisiei Europene condusă de Martin Selmayr, secretarul general al Comisiei Europene, și Clara Martinez-Alberola, șeful de cabinet al președintelui Comisiei Europene, care se află la București într-o vizită de lucru, ca segment al pregătirilor pentru preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului UE.

Președintele Senatului a subliniat faptul că  România  va  exercita președinția Consiliului UE într-un context complex, marcat de multiple provocări care au un impact deopotrivă asupra vieții cetățenilor și a guvernelor. Înaltul demnitar român a apreciat sprijinul oferit de instituțiile europene, inclusiv din partea Comisiei, atât în etapa de pregătire, pentru asigurarea condiţiilor necesare preluării în cele mai bune condiţii de către România a mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, cât şi în etapa efectivă de exercitare a mandatului.

Tăriceanu a evidențiat că motto-ul Președinției României la Consiliul UE este „Coeziunea – o valoare comună europeană” și că, pe durata deținerii Preşedinţiei Consiliului UE, România va acționa – conform cutumei –  ca mediator imparțial și un facilitator de consens. Discuțiile au prilejuit, de asemenea, reafirmarea, de ambele părți, a faptului  că există nevoia imperioasă de unitate și cooperare între statele membre UE, precum și nevoia de mai multă coeziune economică, socială și teritorială, în litera și spiritul tratatelor UE, se arată într-un comunicat de presă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner