Tăriceanu – avertisment pentru Meleşcanu şi Dăncilă

tariceanu melescanu

Preşedintele ALDE, Căli Popescu Tăriceanu, a transmis marţi câte un avertisment preşedintelui PSD, Viorica Dăcilă, şi colegului său Teodor Meleşcanu, propus de social-democraţi pentru şefia Senatului.

Teodor Meleşcanu nu are sprijinul ALDE. (…) Regulamentul spune foarte clar: fiecare grup parlamentar în Senat poate facă o singură propunere. Ca atare, ne vomtrezi în situaţia nefirească de a avea douăpropuneri pentru funcţia de preşedinte, amândouă din partea ALDE. Singurapropunere valabilă este propunerea pe care o va face grupul nostru. Dacă domnia saaşteaptă fie nominalizat candidat şiacceptă această candidatură, intră sub incidenţa hotărârii pe care noi am luat-o. şicare este o hotărâre absolut statutară şifireascăca orice funcţie publică pe care cineva o acceptă fie cu sprijinulpartidului pe care nu îl are. Deci fiecarecare acceptă o astfel de postură îşi asumănişte consecinţe. Cei care fac aşa cevatrebuie ştie se aplică evident ultimahotărâre care prevede un mecanism foartesimplu: se convoacă Biroul Politic, BiroulPolitic face propunerea către DelegaţiaPermanentă care, conform statutului, constată încălcarea acestor prevederi şi iadecizii”, a declarat Tăriceanu la Parlament.

El a mai susţinut că decizia ComitetuluiExecutiv al PSD de a îl susţine în continuarepe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului esteo lovitură sunt centură din partea social-democraţilor.

Un atac, o lovitură sub centură pe care doamna Dăncilă, împreună cu colegi ei vrea o aplice ALDE. Decizia luată în ALDE a fost ca ALDE aibă o propunere înpersoana colegului nostru Iani Popa. Ne vom trezi în situaţia nefirească de a aveadouă propuneri pentru funcţia de preşedinte, amândouă din partea ALDE”, a afirmat liderul ALDE.