Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: Nu are susţinere, nu are probe în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri

Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că, din studierea de până acum a dosarului în care este acuzat de DNA de obţinerea de foloase necuvenite nu are susţinere, nu are probe şi este făcut pentru alte scopuri.

“Nu rezultă niciun fel de element acuzator la adresa mea dar aşa cum vă spuneam sunt de-abia la începutul lecturii, sunt numai la volumul 1. (…) Nu aş vrea acum să intru în detalii, o să trebuiască să studiez mai mult referatul. Am o copie a referatului, celelalte documente nu le am în copie şi după ce o să-l studiez bine, o să-l analizez, o să vă pot face câteva comentarii. L-am citit deja, dar nu este suficient, din acest moment am o serie lungă de observaţii pe care deja le-am făcut şi care se referă la lipsa unor elemente concrete care să articuleze acuzaţia la adresa mea”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de DNA că a primit, în perioada în care era premier, acum 10 ani, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de la o firmă austriacă pentru a interveni pentru realizarea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie.