Tăriceanu și George Maior, față în față, în Parlament

tariceanu maior

Audierea ambasadorului în SUA – George Maior – în Comisia pentru Policită Externă din Senat a dus le negare de către aceste a tuturor acuzațiilor pe care i le-au adus membrii Comisiei.

„Apreciez că domnul ambasador nu şi-a îndeplinit misiunea de a reprezenta, apără şi a promova politica guvernului român. În schimb v-aţi promovat propriile opinii politice după o agendă care pare mai degrabă personală, aţi implicat SUA în politica internă din Rombnia şi aţi implicat România în luptele politice interne din SUA, poziţionându-vă în tabăra adversă şefului legitim al Executivului american.

Eu am să solicit membrilor comisiei să adresăm o scrisoare MAE în care să considerăm că misiunea dumneavoastră. nu poate să continue pe mai departe”, a spus Tăriceanu.

maior sriMaior a negat orice acuzație

În ceea priveşte faptul că m-am implicat în politica internă americană este o afirmaţie complet falsă. Nu este nicio declaraţie, niciun gest, nicio luare de atitudine din partea SUA care să indice acest lucru.

Am făcut o afirmaţie despre o persoană privată, o persoană privată care a emis o opinie şi spunând adevărul în faţa opiniei româneşti cred că mi-am făcut datoria în interesul naţional românesc, pentru că altfel ar fi putut exista o percepţie complet falsă asupra poziţionării americane în legătură cu dialogul politic, în legătură cu dialogul pe sistemele de valori dintre cele două ţări, ceea ce nu ar fi fost în interesul naţional românesc”, a răspuns Maior.