Tăriceanu vrea testarea tuturor românilor

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu vrea testarea tuturor românilor, în cadrul unui program național, motivând că, „închiderea/carantinarea unei localități are sens dacă ea este însoțită de o testare a tuturor celor închiși„.

„În lipsă de idei și credibilitate, guvernul Iohannis-Orban închide orașele și satele fără nici un fel de logică. (…) Închiderea fără testare nu este decât o condamnare a tuturor celor izolați. Ce șansă au cei sănătoși să scape de infectare dacă sunt închiși de-a valma cu cei infectați, dar care nu știu că sunt purtători de virus? Finalul unei carantinări este infectarea tuturor!!! Adică un fel de selecție naturală, gen scapă cine poate! Și dacă nu fac teste, de unde știu că virusul a murit??? Deci este total greșit!„, a scri Tăriceanu pe Facebook.

El a susținut că „tema închiderii totale a țării, soluție pe care guvernanții o pregătesc după ce își văd sacii în căruță pe 6 decembrie, este drumul sigur spre o criză economică și socială din care va fi foarte dificil să ieșim.

„Chiar dacă ne închid în decembrie, când tradițional activitatea este mai redusă, ce vom găsi peste 30 de zile când lockdown-ul se va termina? O țară în ruină, cu un șomaj la cer, cu un învățământ în haos și cu oameni înfometați, gata să dea în cap pentru o coajă de pâine! Își asumă Iohannis și Orban acest viitor sumbru? Soluția există și ea este un PROGRAM NAȚIONAL DE TESTARE. Toți românii trebuie testați pentru a avea, în sfârșit, un moment “zero” al acestei lupte cu coronavirusul. Și abia de atunci vedem care sunt persoanele sau, după caz, chiar comunități care trebuie izolate. Dar nu izolăm și nu închidem după ureche comunități sau școli! Dacă Iohannis și Orban nu sunt capabili ca din cele 110 miliarde de lei pe care le-au împrumutat să facă o testare națională, atunci trebuie să plece ca să vină cineva care poate!„, a mai spus Tăriceanu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare