Tătaru, despre incendiul de la Piatra Neam: Medicul are arsuri pe 40% din corp/Am vorbit cu dânsul

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, duminică noaptea, pentru Libertatea, că medicul de la Spitalul din Piatra Neamț, care a încercat să salveze pacienții când a izbucnit incendiul are arsuri pe 40% din suprafața corpului, majoritatea de gradul 2-3 și era conștient când a fost preluat de echipajul medical pentru a fi adus la București.

”Medicul are arsuri pe 40% din suprafața corpului, majoritatea de gradul 2-3. Este conștient, am vorbit cu dânsul”, a declarat Nelu Tătaru pentru Libertatea.

Ministrul Sănătății a precizat că Spitalul Militar din Bruxelles a făcut ”o excepție” și a acceptat să îl trateze pe medicul care a suferit arsuri, precizând că, în pandemie, spitalele din Europa nu mai primesc pacienți din alte țări.

”Se face o excepție pentru noi, pentru că în perioada asta nu se accepta sosiri din afară. În noaptea asta, medicul va ajunge la București, la Floreasca, apoi mâine dimineață va pleca cu un avion militar la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles. (…) Belgienii nu primesc nimic din exterior, dar fac o excepție pentru noi, a vorbit si premierul Ludovic Orban acolo”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Medicul care era de gardă sâmbătă seară la Spitalul Județean Neamț când a izbucnit incendiul a fost grav rănit încercând să scoată din flăcări pacienții internați la secția ATI, a declarat Lucian Micu, managerul spitalului, la Digi24.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare