miercuri, februarie 28, 2024

Teodor Meleşcanu rămâne fără sprijinul ALDE; Ramona Mănescu – propusă pentru şefia MAE

Teodor Meleşcanu a rămas luni fără sprijinul ALDE pentru funcţia de ministru de Externe, fiind propusă în locul lui fostu europarlamentar Ramona Mănescu.

  • Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a precizat că, n cadrul unei şedinţe a conducerii formaţiunii, s-a discutat situaţia de la MAE şi s-a convenit în unanimitate că „Teodor Meleşcanu şi-a făcut cu competenţă datoria în poziţia pe care a avut-o”.

„În acelaşi timp, nu putem să neglijăm un anumit tip de percepţie publică care leagă de MAE modul în care au fost gestionate alegerile în diaspora şi pentru ca să putem să avem pe viitor o comunicare foarte bună cu opinia publică, pentru a lăsa MAE întreaga libertate de a acţiona ca reprezentant al statului român, am hotărât să retragem sprijinul politic domnului Teodor Meleşcanu.

În acelaşi timp am propus ca doamna Ramona Mănescu să fie propusă pentru poziţia de ministru al Afacerilor Externe.Am avut in vedere experienţa poltică îndelungată. Doamna Ramona Mănescu are o experienţă în politica liberală de aproape un sfert de veac, are în contul său 3 mandate de europarlamentar. (…) A avut posibilitatea să relaţioneze cu reprezentanţi de vârf ai diplomaţiei europene”, a precizat Varujan Vosganian.

  • „Socotim că această candidatură este demnă de a fi acceptată. Sperăm că aceasta propunere pe care doamna Dănciă o va face la Palatul Cotroceni să aibă un răspuns imediat. (…) Altfel ne vom afla în situaţia unui conflict între puterile statului”, a adăugat el.

 

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner