UPDATE: Teodor Meleșcanu va contesta excluderea sa din ALDE

melescanu presedintele senatului

Teodor Meleșcanu, ales președinte al Senatului, va contesta excluderea sa din ALDE. Anunțul în urmă cu puțin timp, după ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că toți cei care fac parte din echipa PSD vor fi dați afară din partid.

„Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine Regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face”, a declarat Meleşcanu la Parlament.

Teodor Meleșcanu i-a transmis, joi, un mesaj liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, în care îi spune că nu crede în excluderi și „apucături de dictator din Banana Land” și că ALDE trebuie să aleagă dacă va continua colaborarea cu PSD sau dispare de pe scena politică.

  • Dragă Călin, eu cred în dialog, în rațiune și în logică, pentru binele națiunii. Nu cred în sancțiuni, excluderi și apucături de dictator din Banana Land.

Această nu este o luptă între mine și ține, este o alegere bună sau o alegere greșită. Nu eu sunt problemă ta, dar pot fi parte din soluție și sunt oricând deschis la dialog, cooperare și colaborare. Competiția ne face mai performanți iar colaborarea mai buni. De-a lungul istoriei, au fost prea mulți cei care și-au făcut un țel din a dezbină neamul nostru. Știu că tu nu faci parte dintre aceștia.

Să distrugi este foarte ușor, să construiești este foarte greu, cere multă inteligență, muncă și patriotism”, a scris Teodor Meleșcanu, pe Facebook.