luni, martie 27, 2023

Teodorovici, anunţ important: Proiectul de buget va fi aprobat marţi şi trimis Parlamentului

Proiectul de buget va fi aprobat marţi în Guvern şi trimis în aceeaşi zi Parlamentului, a anunţat sâmbătă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

El a precizat că este „un buget revoluţionar“ şi anunţă că ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la ministrul Finanţelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendaţi.

„Marţi este propunerea de a discuta şi a aproba în Guvern bugetul. Pe data de 5 seara, după-amiaza, va fi trimis în Parlament bugetul. Temerile înţeleg că există, dar sunt nejustificate. Dacă punem prea mult, de ce punem prea mult. Dacă punem prea puţin, de ce punem prea puţin. (…)Tot o prevedere pusă în lege, cred că pentru prima oară şi asta, când ministrul de Finanţe va analiza solicitarea fiecărui ordonator principal de credite, atunci când se solicită deschideri pentru căi de angajament şi de plăţi. Adică fiecare cheltuială va fi analizată: se justifică, rămâne, nu se justifică, este tăiată.

Amenzi: dacă nu se respectă de ministere sau agenţii acest lucru, atunci amenzile pot varia între 50 şi 100 de mii de lei pe fiecare ordonator principal de credite”, a declarat Eugen Teodorovici la Digi24.

Pe de altă parte, el a informat, la Antena 3, informațiile potrivit cărora nu ar fi prevăzut niciun leu în bugetul din 2019 pentru persoanele cu dizabilități.

„Am avut o întâlnire cu mai mulți părinți, care au copii cu nevoi speciale. A fost această temere cum că aceste sume nu s-ar regăsi pentru partea socială. Le-am arătat că vor fi asigurate. Dacă lucrurile nu se respectă, să putem interveni noi, ca Minister de Finanțe. Noi am făcut mai multe simulări”, a spus ministrul Finanțelor.

 

 

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner